Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. október 20., kedd

Netanjáhu törvényen kívül helyezi az Izraelben tevékenykedő Iszlám Mozgalmat ♦ A Nyugati Fal az El Aksza mecset része?

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök a következő napokban törvényjavaslatot nyújt be a Kneszetben, amely megszavazása esetén törvényen kívül helyezi az izraeli arab lakosság, azon belül főként a fiatalság Izrael elleni uszításáért felelős Iszlám Mozgalmat.

A galileai muzulmán arabok körében tevékenykedő Északi Iszlám Mozgalom, és annak vezetője, Ráed Szalach sejk élen jár a hívek Izrael-ellenes izgatásában.


A sejket fenti aktivitása miatt a napokban megakadályozták a loddi Ben Gurion repülőtéren külföldre távozásában.

Netanjáhu a Gázai-övezet határán állomásozó zászlóaljnál tett szemléje alkalmával elmondta: felkéri az Izraelben látogató ENSZ főtitkárt  és a nemzetközi közösség felelős vezetőit, hogy tegyenek az Izrael ellen szőtt vád- és hazugság-áradat leállításáért.

Szavai szerint az utóbbi hetek  terror-hullámát a Palesztin Autonómia, a Hamasz és az Iszlám Mozgalom féktelen és hazug propaganda-hadjárata szítja, amelyek középpontjában az a vád áll, hogy Izrael megváltoztatja a jeruzsálemi Templom-hegy status-quoját (jogállását) és bővíti Júdeában és Somronban a zsidó településeket.

Netanjáhu közölte: nem fagyasztotta be az építkezéseket a “Területeken”, de lassította a fejlesztés ütemét, hogy elkerülje a Biztonsági Tanács Izrael elleni szankcióit.

A miniszterelnököt elkísérte Mose Jáálon honvédelmi miniszter, Gadi Eisenkot vezérkari főnök és több magasrangú tiszt. Netanjáhu dícsérettel emlékezett meg a nehéz és veszélyes feladatot ellátó katonák helytállásáról.

Percekkel távozása után a Gázai-övezet biztonsági kerítésének palesztin oldaláról orvlövészek célozták meg egy járőröző határőr egység katonáit. A katonák időben észrevették a készülődést és tüzet nyitottak a fegyveresekre. Palesztin jelentések szerint az orvlövész sejtnek egy halottja és több sebesültje van. 
Palesztin Autonómia a közeli napokban meg kívánja szavaztatni az UNESCO nemzetközi nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezettel, hogy a Nyugati Fal és az előtte lévő térség az El Aksza mecset része, és mint ilyen, mindenestől muzulmán szenthely, így a zsidóknak semmi köze hozzá. És ezt az UNESCO muzulmán tagállamai segítségével akár el is fogadtathatja. 

És ennek a testületnek a kinyilvánított célja, hogy "megteremtse a civilizációk, kultúrák és emberek közötti, a közös értékek iránti tiszteleten alapuló párveszédhez szükséges körülményeket" (idézet a Wikipédiából).

Nahiszen... 

7 megjegyzés:

  1. Vastag bőr van a muszlimok pofáján!
    Azt hiszik,hogy a lefizetett UNESCO-val beavatkozhatnak Izrael Állam ügyeibe?
    Le kell bontani a Templomhegyi muszlim romokat!

    VálaszTörlés
  2. Meg kell szüntetni az ENSZ-t, Eljárt felette az idó.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Most akkor ki is akarja megváltoztatni azt a remek status quo-t?

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom miként lesz meg, de van egy olyan érzésem, hogy még én is meg fogom látni annak a mecsetnek a végnapját. (én speciál örülni fogok annak)

    VálaszTörlés
  6. Valakiknek jó üzlet ez az enyhe terrorizmus. Ha nincs külső ellenség majd csinálunk belül !
    Így működik egy katona állam !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legyen benne részed./az enyhe terrorizmusban/

      Törlés