Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. október 27., kedd

Nem szűnnek a kődobálások ♦ Netanjáhu visszavonná 80 ezer kelet-jeruzsálemi palesztin tartózkodási engedélyét

SUÁFÁT: SZÓRAKOZIK AZ IFJÚSÁG...

Binjámin Netanjáhu miniszterelnök két héttel ezelőtt egy minisztertanácson felvetette annak a lehetőségét, hogy megvonják több tízezer kelet-jeruzsálemi palesztin arab lakos izraeli tartózkodási engedélyét.

Suáfát, Dzsabel Mukabber és más kelet-jeruzsálemi negyedek lakosai szűnni nem akaró kő- és gyújtóbomba-dobálással zavarják a városi közlekedést, rendszeresen támadják a jeruzsálemi villamos szerelvényeit, és több véres terrorcselekmény elkövetői is innen indultak ki.

Az önkormányzati hatóságok a közelmúltban előregyártott betonblokk-válaszfalakat helyeztek el e negyedek határában.

A tartózkodási engedély megvonása a legagresszívebb lakosságú Suáfát menekülttáborát és Kafr Akab negyedet érintené. Mindkét negyed Jeruzsálem önkormányzati határain belül fekszik.

Netanjáhu szerint meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy a renitens lakosság tartózkodási engedélyét felülvizsgálják. A kormányfő a kérdés megvitatását indítványozta, egyúttal felvetette további rendőri és katonai erők állomásoztatását a problémás negyedekben.

Az ellenzék, de a kormány-koalíció egyes képviselői szerint is a válaszfalak, amennyiben huzamosabb időn át a helyükön maradnak, “felszeletelnék” Jeruzsálemet, és az 1967-ben egyesített főváros megint zsidó és arab részekre tagolódna.

Az elgondolás, ha Netanjáhu kitart mellette, a Kneszet elé kerül, mint törvényjavaslat, amely egykönnyen nem kapná meg a szükséges többséget. Ezenkívül a Legfelsőbb Bírósághoz is folyamodhatnak a terv ellenzői, és a nemzetközi visszhang is kedvezőtlen lenne. ◙

6 megjegyzés:

  1. .. helyes , elszigetelni őket .

    VálaszTörlés
  2. Azért őrület, hogy a békét akarók áldozatokat hoznak, állandóan az agresszív támadók lelkivilágát tiszteletben akarják tartani, s cserébe a vak gyilkos-gyűlölet jár... Ez nem igazság! (Amúgy a világ mindig Izraelt ítéli el. Ha lelőnek egy késsel támadó tizenévest, akkor "gyerekgyilkosok"..) Szóval Bayerzsoltosan: "menjenek a kurva anyjukba a palesztinok."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát.... a zsidók szívnak !

      Törlés
    2. 11/50 Ennyit arról, hogy kik is szívnak. Persze, jónak magyarázom, számodra az emberi élet értéke pontosan nulla. Ennek szellemében nem tennéd meg nekem azt a szívességet, hogy felakasztod magadat egy félreeső sarokban? Szerintem több esélyed lenne megkapni a beígért hetvenkét szűzet, mintha ártatlan embereket gyilkolnál halomra. Amúgy a hetvenkét szűz gondolom mind kecske. Azokkal jobban bántok, mint az asszonyaitokkal. Na, nem is tartalak fel, kellemes himbálózást!

      Törlés
    3. Hááát.... a zsidók szívnak !

      Gratulálok. Ezzel sikerült tömören összefoglalnod egy mondatban az úgynevezett "palesztinok" célját, lényegét. Igy lesz érthető az egész, amit csináltok. Akkor is, ha a végén altalában mindig ti szivtok.
      Az erre válaszolónak pedig ha ö öli meg magát akkor nem jár se szűz, se kecske. Az csak akkor ha zsidót öl. Mindegy hogy cionista vagy sem, felnőtt vagy gyerek, mit gondol, vagz miben hisz. A "jutalom" csak akkor jár. Zsidó vér kell hozzá. Kb mint amivel a zsidókat vádolták tiszaeszláron, és a sok tudatlan elhitte, na náluk valoban az az igazság. Vagy inkább gazság. Egy biztos, a túlvilágon meglesz a fizetségük. Méghozzá egy zsidótól.

      Törlés
    4. Igazi zsidó válaszok ! Akkor is ti szívtok, én nyugalomban és biztonságban élek !
      Katona állam vagytok - minden vezetőtök volt katona ! Majdnem 70 éve egyik háborúból a másikba, terror után terror stb. stb. Ez az életetek, szerintem így fog még menni legalább 70 évig....

      Törlés