Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. október 9., péntek

"Magyar" jesiva 15 éves tanulóját szúrta meg egy palesztin ♦ Kirját Árbá: fegyvert próbált rabolni a palesztin arab – rálőttek ♦ Újabb késelés Afulán – az elkövető izraeli arab lány ♦ Dimonán izraeli késelt beduinokat

• A Dusinszky-jesiva 15 éves bócherét szúrta meg pénteken reggel egy palesztin Jeruzsálem északi részén, a Smuel hanavi utcában, a Héber Egyetem Scopus hegyi  kampusza közelében.  A támadót a közelben tartózkodó biztonságiak ártalmatlanná tették. A fiú könnyebben sérült meg. (A Dusinszky-jesivát magyarországi haszid zsidók alapították, oktatói és tanulói zömmel ma is a történelmi Magyarországról származnak. A névadó "rebbe" huszti eredetű volt.)

• Ezzel csaknem egyidőben Kirját Árbá városban 47 éves rendőrtiszttől próbálta elragadni fegyverét egy hebroni palesztin arab. A dulakodást észlelve egy másik biztonsági tiszt a támadóra lőtt, és súlyosan megsebesítette. A megtámadott sebesülése könnyebb természetű. Kirját Árbában csütörtökön is történt hasonló támadás.

• A galileai Afulán is visszatért a terror: ezúttal egy izraeli-arab lány késszúrásokkal próbálta elragadni a központi autóbuszállomás bejáratánál őrt álló biztonsági ember fegyverét. A lányt őrizetbe vették, komolyabb sebesülés nem történt.

• Pénteken délután a negevi Dimonán egy pszichiátriai kezelés alatt álló izraeli zsidó két, ugyancsak izraeli állampolgárságú beduint és két palesztin arabot támadott meg késsel. Komolyabb sebesülés nem történt, a támadót őrizetbe vették.

• Natanján, a tengerparti Ácmáut-téren helyi lakosok csoportja megtámadott néhány ott tartózkodó arabot, és egyiküket megverték. A rendőrség a főkolomposokat őrizetbe vette.

A rendőrség és a határőrség teljes készültségben van, főképpen Jeruzsálem arabok által lakott negyedeiben. 

1 megjegyzés:

  1. nem tudtam megnyitni a blogodat! ha lehet nekem is küldd lécci a friss híreket! előre is köszönöm! toda raba!
    shalom

    VálaszTörlés