Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. október 2., péntek

Négygyerekes szülő-párt gyilkolt a palesztin terror

הרב איתם הנקין והרבנית נעמה הי"ד

Csütörtökön este Beit Furik palesztin falu közelében lövöldözéses palesztin terrorakció áldozata lett Eitam Henkin rabbi és felesége, Náámá, Nérijá település lakosai, amikor autójukban négy gyermekükkel Somronban, Söchemtől (Nablusz) keletre, Itamar és Elon More települések között hajtottak.

A szülők harmincas éveikben jártak. Az autóban ülő gyerekeikre – egy kilencéves, egy hétéves, egy négyéves gyerek és egy négyhónapos csecsemő – sértetlenül találtak rá. A terroristák az áldozatok autóját előzték, azt megállásra kényszerítették, majd tüzeltek és elmenekültek.


A Hamasz és a "Népi Ellenállás Bizottsága" nevű másik terrorszervezet nyilatkozatban fejezte ki megelégedettségét.


A Palesztin Autonómia nem tett közzé semmiféle elítélő nyilatozatot, de a Fatach egyik főembere, Azzam Al-Ahmed annak a véleményének adott hangot, hogy a gyilkosság a "telepesek bűneinek természetes reakciója". A Fatach "fegyveres szárnya" felelősséget vállalt a terrorakcióért.

A hadsereg nagy erőkkel keresi a tetteseket.

A meggyilkolt házaspárt pénteken délelőtt 11 órakor helyezték örök nyugalomra a jeruzsálemi Hár hámenuchot temetőben. ◙

3 megjegyzés:

  1. egyre szörnyűbb dolgokat tesznek vétlen emberekkel. nem szabad hallgatni!

    VálaszTörlés
  2. Lassan 100 éve tart a terrorra terror !
    Ez kell Izraelnek .

    VálaszTörlés
  3. úgy veszem észre, h. örök rettegést akarnak kelteni a gyerekekben. már több akciót láttam, h. a gyerekek sírva menekültek, de h. a a gyerekek ekött gyilkoltak volna? ez felháborító! ha megtalálják a tetteseket, akkor az egész települést le kell rombolni,.nem élhetnek ők sem nyugodtan, ha oilyen gaztettre képesek, habár emlékszem a családra, akiket megöltek pont sábeszkor. csak a két nagylány marad élve, mert ők a bnei akiva rendezvényén voltak,. am izrael chaj!

    VálaszTörlés