Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. október 31., szombat

Orosz utasszállító gép zuhant le a Szináj-félszigeten ♦ Az ISIS-hez csatlakozott helyi terroristák vállalták a gép lelövését

Szombaton reggel a Szináj-felsziget fölött lezuhant egy Airbus A-321-es típusú orosz utasszállító repülőgép, amelynek fedélzetén 224 főnyi utas és személyzet volt.

A gép a kora reggeli órákban Sarm el-Sejkből szállt fel Szentpétervár felé.

A gép roncsait a félsziget északi részén, El-Aris közelében találták meg. A roncsok vizsgálata után az egyiptomi hatóságok közölték: túlélőket nem találtak.

A géppel felszállása után 23 perccel szakadt meg a rádiókapcsolat, amikor a pilóta kényszerleszállási engedélyt kért egy közeli repülőtéren.

A katasztrófa okait az egyiptomi hatóságok technikai meghibásodásban jelölik meg, de szombaton délután a Szináj félszigeten garázdálkodó iszlámista terroristák közölték: ők lőtték le az utasgépet bosszúból, amiért Oroszország támadja az ISIS-t Szíriában. 

A közlést mind Egyiptom, mind Oroszország valótlannak tartja. Az azonban tény, hogy a félsziget légterét egyelőre minden külföldi légitársaság messzire elkerüli. 

2 megjegyzés:

  1. Nyilván soha sem fogják elismerni,hogy az arab terroristák lőtték le a gépet.
    Mert akkor felmerül azok felelőssége,akik támogatják a terror szervezeteket,és fegyvert is szállítanak nekik!
    És az ENSZ-ben azzal szórakoznak évtizedek óta,hogy az arab terror ellen harcoló Izraelt elítéljék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, azok a szemét arab terroristák Izrael lejáratása végett Gázában izraeli felségjelű repülőkről bombázták a polgári lakosságot !

      Törlés