Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2015. október 22., csütörtök

Két palesztin késelt Bét Semesben ♦ Egy 18 éves fiú megsebesült ♦ A rendőr ötven méterről célzott, egy terrorista halott

A KÉSES TÁMADÁS HELYSZINE
Csütörtökön reggel nyolc óra előtt egy 18 éves ultraortodox fiatalembert késelt meg két palesztin arab a Jeruzsálemtől nyugatra fekvő Bét Semes város egy zsinagógájának a bejáratánál. A felsőtestén megsérült fiút a jeruzsálemi Hadassza kórházba szállították. Sebesülése közepesen súlyos.

A palesztinok korábban egy gyerekeket szállító autóbuszra szálltak volna fel, de a megállóban várakozó helyi lakosok ellökdösték őket a jármű közeléből. Ez után próbáltak bemenni a zsinagógába, ahol megtámadták az onnan kilépő fiút.

A lakosok által korábban riadóztatott rendőrök éppen a késes támadás perceiben értek a helyszínre. A palesztinok észrevették a közeledő rendőrautót és menekülni próbáltak. Az egyik rendőr ötven méterről utánuk lőtt. Egyikük a kórházba szállítás után belehalt sérülésébe, a másik a délelőtti órákban kiadott orvosi közlemény szerint életveszélyes állapotban van.

Rendőrségi feltételezések szerint amennyiben nem érkezett volna idejében a rendőrautó, a két palesztin bement volna a zsinagógába és ott vérengzést hajtott volna végre.
A 3. intifáda eddigi mérlege
A zsidó újév, Ros Hásáná előestéje óta csütörtök reggelig bezárólag összesen tíz izraeli és 47 palesztin halt meg, akik közül 26 támadó terrorista volt, 21 pedig az izraeli biztonsági erőkkel vívott tűzharc során vesztette életét. 

Egy további személy, az Izraelben engedély nélkül tartózkodó eritreai migráns a boncolás adatai szerint vagy a beer-sévai autóbuszállomásra behatoló terrorista, vagy a rendőrök lövedékétől halt meg, és nem a pánikban leledző utasok ütlegeitől, akik őt terroristának vélték. ◙

FORRÁS: ynet, inn hírportálok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése