Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2011. december 9., péntek

A legfrissebb hírek Izraelből

• Folytatódik a Kasszam-rakétatámadás a Gázai övezetből

Pénteken délután két hosszútávú "Grad" tipusú rakétát lőttek a Gázai övezetből Asdod város felé. Az egyiket a "Vaskupola" rakétaelfogó rendszer a levegőben hatástalanította, a másik a város közelében nyílt terepen felrobbant.

Délben két Kasszam-rakétát lőttek ki az askeloni tengerpart felé a Gázai övezetből. Károkról nem érkeztek jelentések.

A Légierő péntekre virradó éjszaka támadást hajtott végre a Gázai övezetben, a Hamasz egyik gyakorlótere ellen. A Hamasz egy halott áldozatot jelentett. A Légierő támadása válaszlépés volt a Gázai övezetből a csütörtöki nap folyamán kilőtt összesen hét rakétára, amelyek közül az egyik "Grad" tipusú volt és Beér Séva város mellett robbant fel. Károk itt sem keletkeztek.

• Sikeres kényszerleszállás

Pénteken délelőtt a 6. számú fizetős műút sofőrjei döbbenten figyelték, amint a Légierő „Apache” tipusú harci helikoptere egyre alacsonyabbra ereszkedik fölöttük, majd hatalmas zúgással közvetlenül a műút mellett egy mezőre leszáll.

A helikopter vezetője a rotorok leállása után sértetlenül kiszállt a járműből.

A Légierő emberei rövid időn belül a helyszínre érkeztek és híradások szerint megállapították, hogy a gép sértetlen, és a galileai Éjn-tut útkereszteződés közelében végrehajtott kényszerleszállásra a műszerek vészjelzése miatt volt szükség.

A helikopter a Ramat David-i légitámaszpontról szállt fel és dél felé tartott.

Mintegy két évvel ezelőtt hasonló malőrre került sor egy „Apache” helikopterrel: a pilóta és a jármű akkor is sértetlenül vészelte át a kellemetlen eseményt, ugyancsak Galilea körzetében.

1 megjegyzés:

  1. Dilis csapat.Havi fix
    fizetest ad az ajatola
    teheranbol.oket kelene
    megszorni bombakkal es
    a kiserleti telepuket.

    VálaszTörlés