Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. június 2., szombat

Tűzváltás a Gázai-övezet határán – a Goláni egység katonája elesett

Péntekre virradó hajnalban a Gázai-övezet határán őrködő Goláni-hadosztály egység riasztást kapott a biztonsági kerítés megsértéséről.

Az egység felderítő szakasza útnak indult, hogy megvizsgálja a kerítést. A még alig pirkadó hajnal és a sűrű köd miatt nem észlelték időben, hogy az acélkerítést átvágták és a határsértő már izraeli területen halad tovább.

A fegyveres arab időközben elérte az egység táborát és tüzet nyitott a katonákra. A katonák viszonozták a tüzet. A tűzváltásban életét vesztette Netánél Mosiasvili 21 éves törzsőrmester. A behatolót a katonák rövid tűzharc után leküzdötték.

Az elesett törzsőrmester Askelon lakosa volt, „fighter” tipusú katona és tanulmányai során rendkívüli képességeket bizonyító ember. A hősi halottat aznap délben eltemették Askelon katonai temetőjében.

Gázában az Iszlám Dzsihád közölte, hogy embere hatolt át sikerrel a megerősített kerítésen. Később ugyanezt a szervezet cáfolta.

A hadsereg vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy miképpen volt képes a fegyveres palesztin megközelíteni az elektronikai megfigyelő rendszerrel védett kerítést és azt át is vágni, majd viszonylag sokáig észrevétlenül előrehaladni izraeli területen.

A vizsgálat első eredményei arra mutatnak, hogy eddig nem használt eszközök jutottak a terrorszervezetek tulajdonába, amelyekkel semlegesíteni tudnak egyes határvédelmi eszközöket. ◙

2 megjegyzés:

  1. Ez kis jó példa arra, mit ér az újabb és újabb - meg persze drágább - fegyver vagy biztonsági technika !
    A legjobb megoldás a béke lenne !

    VálaszTörlés
  2. A legjobb megoldás a béke lenne, írja valaki ("Névtelen"). Hát igen. Tessék belehallgatni a Hamasz békenyilatkozataiba. Csak úgy süt belőlük a kérlelhetetlen békevágy.

    VálaszTörlés