Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. november 23., péntek

Az orosz flotta hat hadihajót irányítana Gáza felé


'MOSZKVA' CIRKÁLÓ: JÖVŐ HÉTEN A GÁZAI PARTOK ELŐTT?

Két napja tart a tűzszünet a Gázai-övezet és Izrael között, ám az orosz hadiflotta most látta szükségesnek bejelenteni, hogy hat, a Földközi-tenger keleti medencéjében lévő hadihajóval evakuálják a Gázai-övezetben tartózkodó orosz állampolgárokat, amennyiben kiújulnak az ellenségeskedések a körzetben.

Az izraeli ynet hírportál híradása szerint fenti hírt orosz hírügynökségek jelentették pénteken, orosz haditengerészeti forrásokra hivatkozva.

A flottilla egy irányított rakéta-cirkálóból, egy járőr hajóból, két rakodóhajóból, egy vontatóhajóból és egy tengeri tankhajóból áll. Mindezek 400 személy állítólagos mentésére várnak. 

Két és fél évvel a török Mavi Marmara-féle flottilla után most az oroszok próbálnák megtörni az izraeli tengeri blokádot a Gázai-övezetben? ◙

FORRÁS: ynet hírportál

6 megjegyzés:

  1. Izrael mozgástere egyre csak szűkül....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ez is van megírva. Mikor már egyedül marad Izrael, az Isten akkor fogja megsegíteni úgy, hogy mindenki meglátja majd. Persze akkor már késő lesz azt mondani, hogy mi nem is úgy gondoltuk....

      Törlés
    2. Az oroszok móresre lesznek tanítva !

      Törlés
    3. Ha-ha-ha ez még a náciknak sem sikerült.....

      Törlés
    4. Helyesen: A náciknak ez sem sikerült.

      Törlés
    5. Oroszok -"északi veszedelemként" vannak emlitve. Miért nem kérnek Szergelyék kikötési engedélyt, és viszik el a rokonaikat GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN? Miért kell egy támadó harci konvoly ehhez az egyszerű haza-szállitáshoz??? Talán nem hazaszállitanák, hanem egy gyalogos harci cselekmény esetén rakétáikkal Izrael ellenében meg akarják "védeni" ott Gázában a 400 oroszt: Ez már világháborus lehetőség... nemdebár?

      Törlés