Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. november 26., hétfő

Kár a gőzért, fiúk...

Sunday Times: rakétákkal megrakott hajó vár az indulási parancsra az iráni kikötőben Gáza felé • Izraeli forrás: soha nem fog megérkezni

A brit Sunday Times értesülése szerint izraeli műholdak rakétákkal és egyéb harci eszközökkel megrakott teherhajót fedeztek fel az iráni Bandar Abbász kikötőben, a Perzsa-öböl partján. A rakomány feltételezett rendeltetési helye: Palesztina, Gázai-övezet. 

A szokásos útvonal: Perzsa öböl, Indiai óceán, Vörös tenger, szudáni vagy egyiptomi kikötő, onnan úttalan utakon – teve- vagy teherautó-karaván, Sínai félsziget, majd az unatkozó egyiptomi határőröktől mit sem zavartatva a szétszedett rakétákat tartalmazó ládákat beöntik a valamelyik palesztin alagút lejáratába, és az alagút érkezési oldalán, a Gázai-övezet déli gyepüjén a Hamasz átveszi a küldeményt.

Hanem addig a hajónak több száz mérföldet kell megtennie a tengeren. Izraeli biztonsági források pedig – a brit lap szerint – bejelentették: a tűzszüneti megállapodástól függetlenül amint felfedezzük, megtámadunk és megsemmisítünk bármilyen hajót, amelyik fegyvert szállít a Gázai-övezetnek.

4 megjegyzés:

  1. " ....megsemmisítünk bármilyen hajót..." Hm...Hm....ez nem kalózkodás ?
    Mi van akkor,ha a hülye perzsák repülővel viszik Szudánba a fegyvert ?

    VálaszTörlés
  2. Nem, a kalózkodás teljesen más, olvass utána !
    A hamasz megint bebukja, az lesz.

    VálaszTörlés
  3. Még gimnáziumi diákként többször dolgoztam nyári szünetekben segédmunkásként budapesti raktárakban, vasúti pályaudvarokon. Egy keresztény kolléga, kicsit alkoholista lump magyarázta: "nem érdemes a zsidókkal baszakodni, mert végül mindig ők győznek." Hát talán mások is rájönnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. maxbarabandernek igaza van - magyarországi viszonylatban !
      Nemzetközileg azért más a helyzet.... és a trendek alapján a jövőben még másabb lesz.

      Törlés