Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. november 17., szombat

Nem szűnik a rakétaeső Gázából • A Légierő lerombolta a Hamasz kormányépületét


FELROBBANT RAKÉTA VALAHOL IZRAELBEN

Szombaton negyedik napjába lépett a „Felhőoszlop” hadművelet. Éjfél óta a déli órákig 60 rakéta ért földet izraeli területen.

A Légierő éjjel lerombolt Gázavárosban egy négyemeletes épületet, amelyben a Hamasz kormánya működött; néhány órával korábban Iszmail Hanijje, a gázai Hamasz-kormányzat feje itt fogadta az egyiptomi miniszterelnököt, Hisam Kandilt. Az épület lebombázásakor üresen állt.

A Légierő a hadművelet szerda délutáni megindulása óta 830 terror-célpontot támadott a Gázai-övezetben, köztük 160 rakétakilövőt, 20 csempész-alagutat a Gázai-övezetet Egyiptomtól elválasztó határsávban.

Mindennek ellenére folytatódik a rakétaeső a Gázai-övezetből. Szerda délután óta 500 rakétát lőttek ki izraeli területre. A rakétakilövések gyakorisága változó, de gyengülés nem észlelhető annak ellenére, hogy a Légierő „okos” rakétái igen gyakran telibe találják az éppen kilövésre készülődő terroristákat, és eddig több rakéta-raktárat és harcieszközöket gyártó üzemet megsemmisítettek.

A Hamasz arzenálja azonban rakéták, aknagránátok ezreit, ha nem tízezreit tartalmazza.

Izrael eddigi embervesztesége három fő: mindhárman a Kirját Máláchi városka rakétázásakor vesztették életüket.
A palesztin emberveszteség az ottani jelentések szerint 30 fő.

Az Izraeli Légierő „sebészeti bombázása” kizárólag a terrorban részt vevő személyeket igyekszik megcélozni és a lehetőség szerint megkímélni a polgári lakosságot. Izrael pénteken 12 ezer gázai palesztin polgár mobiltelefonjára küldött arab nyelvű SMS-üzenetet: „Tartsátok távol magatokat a Hamasztól” tartalommal.

A Légierő szórólapokat is ledob a lakosságnak, hasonló szöveggel.

3 megjegyzés:

  1. Szórólapozás után és SMS-sezés előtt meg mennek a demokratikus bombák !
    Izrael lebombáz 30 " terroristát " de ezzel újra csinál 300-at !
    Ezért nincs vége.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg a Hámász élő pajzsai (civil lakosokkal) védekezik addig nem lehet 100% - osan megvédeni a civileket! Ahogy megszűnik a Hámász uralma Gázába rögtön lehetséges lesz a Béke tárgyalások folytatása!!!

      Törlés
  2. ez így nem igaz. ha a hamász uralma megszűnik gázában, akkor jön a másik szervezet /fatah/, amelyik még vérgőzösebb az izrael utálatban. ezért nem lesz ennek vége sosem!
    a szórólap meg egy eszköz ahhoz, hogy ha van olyan palesztin aki védi a családját, akkor előre felkészüljön. a fanatizmus nagyon nem segíti az izraeli katonákat a vérontás elkerülésében.
    láttunk olyan videót ahol 6-8 éves palesztin gyerekek, kislányok hergelik a türelmes katonákat, és a háttérből előrelökdösik a kisfiút. valószínűleg az anyja hecceli. a gyerekeket születésüktől fogva a gyűlöletre nevelik. voltam izraelben, arabok között, gyerekekkel találkoztam, a többség sajnos nem békepárti. az arab részen félelmetes a hangulat. amíg fegyvert kapnak irántól, egyiptomtól, törökországtól, addig nem lesz béke. el kell használni a fegyvereket!

    VálaszTörlés