Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. november 15., csütörtök

Rakéták Tel Avivra

Csütörtök délután 5 órakor megszólaltak a szirénák Rison Lecion városban, amely Tel Aviv elővárosának számít. A rakéta a várostól nem messze, a tengerparti Palmachim körzetében csapódott be.

Fél hét után az előbbihez közeli Bat Jam városban volt légiriadó, a rakéta itt is beépítetlen területen ért földet.

A hosszútávú rakétát a Gázai-övezetből lőtték ki Tel Aviv felé.

A "Felhőoszlop" hadművelet első órájában az izraeli légierő megsemmisítette a Hamasz hosszútávú rakétáit, amelyet föld alatti silóban tároltak. A jelek szerint mégis maradt a terroristák kezében bizonyos számú hosszútávú rakéta. Palesztin jelentés szerint iráni gyártmányú Fajr 5 [Fádzser] rakétát lőttek ki Tel Avivra. (A Fajr 5 hatótávolsága 75 km; Tel Aviv távolsága a Gázai-övezet északi határától 60 km.)

A folyamatosan közvetített rádió- és televízió hírek és kommentárok nem cáfolják és nem erősítik meg, hogy küszöbön áll a szárazföldi hadművelet. ◙  

3 megjegyzés:

  1. Soha nem lesz vége......

    Tartós békét csak tárgyalások útján lehet elérni - mindkét félnek !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hamasz civil célpontokat támad, tehát terroristák. Nem kell terroristákkal tárgyalni, el kell őket törölni, remélem eljött végre az ideje. Megszégyenülnek a barátaid végre. Tárgyalások útján a semmit lehet velük elérni. Ezt te is tudod. Olyanok pont, mint te.

      Törlés
  2. Menjél már máshova okoskodni!!!!!!!!!!!!!!
    Mirjam

    VálaszTörlés