Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. november 23., péntek

Letartóztatták a szerdai tel-avivi autóbuszrobbantás gyanúsítottját – családegyesítési engedéllyel Izraelbe települt palesztint


A szerda déli autóbuszrobbantással gyanúsított egyén az izraeli Tajbe arab városban él, ahol családegyesítési kérelmének pozitív elbírálása révén települhetett le. Korábban Ramallah környékén, egy Beit Likja nevű falu lakosa volt.

A gyanúsított letartóztatására a Sin-Bét – a belső elhárítási szolgálat – a rendőrség és a hadsereg együttműködése révén, néhány órával a robbantás után került sor.

A letartóztatás közlési tilalmát csütörtökön este oldották fel. Az elkövető és segítői neve pénteken délután még nem közölhető.

A gyanúsított a bombát tartalmazó csomagot elhelyezte az autóbuszon, leszállt, ezután az őt küldő terrorsejt feje Beit Likja faluból egy mobiltelefonos hívás segítségével működésbe hozta a pokolgép gyújtószerkezetét.

A robbanásban 29 utas sebesült meg, hárman súlyosan.

A gyanúsított személyt izraeli személyi igazolvánnyal rendelkező kelet-jeruzsálemi arab munkáltatója szállította Tel Avivba, akinek – mint ez egyre valószínűbb – nem volt tudomása utasa szándékáról.

Péntek estig a robbantással kapcsolatban két személyt vettek őrizetbe. ◙

1 megjegyzés: