Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. november 12., hétfő

Saul Mofáz: Csorbult Izrael elrettentő ereje • Akunisz: közel a szárazföldi akció a Gázai-övezetben


Saul Mofáz (Kadima párt), az ellenzék vezére a Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió “BÉT” adójában hétfőn reggel kijelentette: azonnali változtatásra van szükség a Gázai-övezettel kapcsolatos politikában. Az ellenzéki vezér – és volt vezérkari főnök – szerint a Cáhál, az Izraeli hadsereg elrettentő ereje csorbult. 

Mofáz szerint a hadsereg fő stratégiai irányvonala a védekezés lett, ahelyett, hogy a terrorfőnököket az irányzékba helyezné. Izrael – Mofáz megfogalmazása szerint – “dadog” a gázai Hamasz-terror kihívásaira adandó egyértelmű válasz helyett, és hozzátette: a 2005-ben végrehajtott “elszakadásnak” (a hadsereg és 8000 zsidó telepes feltétel nélküli, egyoldalú kivonása a Gázai-övezetből) semmi köze a jelenlegi szituációhoz. 

Ofer Akunisz képviselő (Likud párt) szerint közeleg egy mélységben végrehajtott szárazföldi akció a Gázai-övezetben, majd Mofáz szavaira reagálva hozzátette: egy biztonsági válságban széles nemzeti egységre van szükség. Egyébként is Mofáz pártja, a Kadima akkori kormánya, az “elszakadás” kivitelezője  a fő okozója annak, hogy a Hamasz az egész Gázai-övezetet egyetlen óriási terrorista-bázissá alakíthatta.

1 megjegyzés:

  1. Sajnos tényleg hiba volt a gázai övezetben élők,és az Izraeli területek feladása.
    Most pedig ebből az a tanulság,hogy
    előbb meg kell találni azokat az arab törzsfőnököket,akikkel meg lehet egyezni.
    ------------------------------
    Viszont az tényleg a gyengeség jele,ha a terror támadásokra,nem vág vissza azonnal és megfelelő erővel a hadsereg!

    VálaszTörlés