Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. március 22., szombat

Dzsenin: tűzharc a menekülttáborban – három palesztin halott

Szombaton reggel a rendőrség különleges terror-felszámoló alakulata egy keresett Hamasz-aktivista, Hamza Abu Al-Háidzsa (22) letartóztatására érkezett a Dzsenin palesztin városban lévő menekülttáborba.


A katonák körülvették a keresett személy házát és hangszórón felszólították, hogy jöjjön ki, ő azonban egy M16-os gépkarabéllyal tüzet nyitott a katonákra. A kibontakozott tűzharcban Al-Háidzsa életét vesztette.

A tűzharc után a menekülttábor több száz lakosa Molotov-koktélokkal és lőfegyverekkel támadt a katonákra. A katonák ugyancsak fegyvert használtak, és két további fegyverest megöltek. Az alakulatnak két könnyebb sebesültje volt.


A katonai elhárítás tudomása szerint Hamza Abu Al-Háidzsa Gázából, a Hamasz vezetőségtől kapta az utasításokat, és legalább két fegyveres támadásban vett részt izraeli katonák ellen. Apja, Gamal a Hamasz vezető aktivistája volt a Nyugati Parton. Jelenleg életfogytiglani fegyházbüntetését tölti Izraelben.


A gázai Hamasz-kormányzat szerint a Palesztin Autonómia biztonsági szolgálata több, mint húsz alkalommal próbálta Hamza Abu Al-Háidzsát letartóztatni, végül azonban több hónapos felderítési munka révén az izraeli titkosszolgálatnak sikerült rábukkanni rejtekhelyére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése