Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. március 3., hétfő

Netanjahu megkezdte ötnapos látogatását az Egyesült Államokban • Obama a Talmudból fog idézni: "Ha nem most - mikor?"



Binjamin Netanjáhu miniszterelnök vasárnap megkezdte ötnaposra tervezett Egyesült Államok-beli látogatását.
 
Obama elnök a Fehér Házban rendezendő találkozó előtt elmondta: ha Netanjáhu miniszterelnök szerint nem a palesztinokkal megkötendő békeszerződés a helyes út, akkor fel kell mutatnia egy alternatív megoldást.

Az USA elnöke szerint Izrael egyre inkább elszigetelődik, a nemzetközi színtéren.

Jeffrey Goldberg, a Bloomberg hírügynökség újságírója interjújában Obama elnök azt mondta, hogy Netanjáhuhoz a következő kérdést fogja intézni: "Ha nem most, mikor? Ha nem te, akkor aki lesz az, aki megoldja a konfliktust?" (A "Ha nem én magamért, ki tesz értem, ha nem most, mikor?" kérdés a Talmudban, az „Atyák szakaszaiban” szerepel.)

Netanjáhu a palesztin problémán túl az iráni nukleáris fegyverkezés, továbbá az Izrael ellen kibontakozó bojkott-kezdeményezések problémáját is felveti a találkozón.

Az elnökkel folytatott megbeszélés után Netanjáhu részt vesz az AIPAC, az Izrael érdekeit képviselő lobby-szervezet ülésén is.

Washingtonból a miniszterelnök Los Angelesbe repül, ahol a Szilicium-völgyben folytat megbeszéléseket vezető hi-tech üzletemberekkel, izraeli befeketetések ügyében.

2 megjegyzés:

  1. Évek óta írom,hogy Izrael elszigetelődik, de mindenki csak röhögött ezen !
    Na, akkor tessék most kacarászni !!!!
    Egyébként van más megoldás izraeli módra : aki nem fogadja el a feltételeinket azokra megelőző csapást kell mérni ! Igy a palesztinokra is, Iránra is és ha ellenkezik akkor Obamára is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Jó akkor menjen orbán ur amerikába ha egyáltalán fogadják még??ezzel kéne foglalkozni !!fentebbinek elméjét valami köd járja át.,,

    VálaszTörlés