Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. március 12., szerda

Másfél év után először: rakétaeső Gázából


RAKÉTAREPESZ A SZDÉROTI JÁRDÁN
 
Háborús helyzet Izrael déli, a Gázai-övezettel határos részén. Szerda (március 12.) délután hatvan rakétát lőttek ki Izrael déli településeire, amelyek közül nyolc esett lakott területre.

A rakéták, amelyeket az övezet mind északi, mind déli régiójából indítottak, egyetlen könnyű sérülést okoztak Szdérot városban.

A város határában telepített "Vaskupola" elhárító rendszer három olyan rakétát semmisített meg, amelyek a sűrűn lakott negyedek felé tartottak, de így is csaknem eltaláltak egy benzinkutat és egy városi könyvtárat.

A támadás a legsúlyosabb a 2012. novemberében az izraeli hadsereg által végrehajtott "Felhőoszlop" fedőnevű hadművelet óta.

Az "Iszlám Dzsihád" terrorszervezet úgynevezett katonai ága a rakétatámadás indokául a bosszút jelölte meg, amiért kedden a Légierő terror-megelőző csapása következtében három, aknagránát kilövésével foglalkozó fegyveresük életét vesztette.

"Úgy tűnik, hogy az Iszlám Dzsihád a mi terror-megelőző akciónkra reagált, de mi továbbra is lecsapunk a terroristákra" – üzente Binjamin Netanjáhu miniszterelnök Facebook-oldalán. ◙

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése