Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. március 9., péntek

"Amerika jobban csinálná" • “Kinek magyarázzunk? A következő nemzedéknek, amely nem lesz?”

Leon Panetta, az Egyesült Államok védelmi minisztere egy lapinterjúban kijelentette: amennyiben az USA kifogyna minden eszközből, amellyel az iráni kormányzatot eltérítené a nukleáris fegyverzet fejlesztésének a szándékától, úgy nyitva áll a katonai akció lehetősége is. Ám ebben az esetben is az Államok hadseregének, kellene lépnie, miután annak sokkal nagyobb hatása lehetne, mintha ugyanezt a lépést Izrael tenné meg.

A most végéhez közeledő hét során az Egyesült Államok elnöke megbeszélésen fogadta Izrael Állam két vezető közjogi méltóságát: Simon Peresz államelnököt és Binjamin Netanjáhu miniszterelnököt. E találkozók során Barack H. Obama biztosította Izraelt az Egyesült Államok elkötelezettségéről, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel megakadályozza Iránt a nukleáris katonai potenciál elérésében.

A Fehér Ház szóvivője szerint a megbeszéléseken nem került szóba új tipusú bunkertörő bombák szállítása az izraeli légierőnek. A szóvivő biztosította a sajtó képviselőit, hogy teljes és tökéletes összhang van az USA és az izraeli kormány között.

A londoni székhelyű Stratégiai Tanulmányok Intézet élén álló John Chipman is úgy értékeli, hogy csak az Egyesült Államok hadereje képes igazán hathatós csapást mérni az iráni nukleáris létesítményekre, míg, ha Izrael tenné ezt, annak hatása egyrészt gyengébb lenne, másrészt az ellencsapás súlyosabb következményekkel járna.

Chipman valószínűtlennek tartja, hogy Izrael az idén katonai támadást intézzen iráni terület ellen.

Netanjáhu az újra választott Vlagyimir Putyinnal folytatott beszélgetés során többek között ezt mondta: „Az  iráni nukleáris fegyverzet végső kifejlesztése nem napok, viszont nem is évek kérdése. Kinek magyarázzuk el, ha nem határoztunk helyesen? A történészeknek? Vagy a következő nemzedéknek, amelyik nem lesz?” ◙

6 megjegyzés:

  1. Igen.
    Sebészi pontosságú, megsemmisítő erejű rakétacsapás - lehetőleg drónok bevetésével - csak ez alkalmas az iráni vének tanácsának undorítóan hazug és gyűlölködő katonai hatalmát megrendíteni.
    Visszacsapnak?
    Vissza?
    Már rég elkezdték...
    A fenyegetőzéseik, meg mintha egy kocsmai verekedő nagyhangú önhergelése lenne... Persze, félelmetes az iráni fenyegetés, ezért is kell a Rejtő Jenő-i pedagógiai módszert alkalmazni. (T.i.: egy nehéz, súlyos fémtárggyal a pofája közepébe csapni, á la Piszkos Fred.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden békés megoldás jobb,mint egy háború.
      Viszont a háború már folyik.A Libanont elfoglaló Iráni Hamasz terrorszervezet és a gázai Hamasz terrorszervezet által.Vagyis az atombomba csak a végcélja Irán világuralmi törekvéseinek.Hiszen a meglévő űrrakétáival,ha atomtöltete lesz, a világ bármely Államát tudja zsarolni!

      Törlés
  2. Egy mohamedán amerikai elnök kinek az oldalán áll?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Obama nem mohamedan ez egy badarsag amit a jobboldal terjeszt.

      Törlés
  3. Aztán ha Iránnak már van atomfegyvere, akkor volt Izrael nincs Izrael....
    Pont a zsidóság tanulhatta meg: a háború nem játék.

    VálaszTörlés
  4. az elsö pofon ha jol beviszik
    eldöntheti a disputat.

    VálaszTörlés