Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. március 9., péntek

Mega-terrorakcióra készültek – a légierő telibe találta az autójukat

Zuhir al Qaisi (magyar átírással Kéjszi), más néven Abu Ibrahim, a Népi Ellenállási Bizottságok nevű palesztin terrorcsoport gázai főnöke és a szervezet másik vezetője életét vesztette pénteken Gázában, amikor az Izraeli Légierő gépkocsijukat telibe találta.

A célzott felszámolás során meghalt másik személy, Ahmad al-Khanini (Cháníni) a tavalyi Salit-ügylet révén szabadult, és kötelezvényt írt alá, hogy többé nem vesz részt terror-tevékenységben.

Ezzel szemben a fegyveres palesztin szervezet azt tervezte, hogy tagjai a Gázai-övezetből átjutva az Egyiptomhoz tartozó Sínai-félszigetre összehangolt monstre-támadást intéznek izraeli célpont ellen.

A hadsereg szóvivője szerint az akciónak nagyszámú áldozata lett volna.

Zuhir al Qaisi, a felszámolt terrorfőnök, a Népi Ellenállási Bizottságok csoport politikai vezetője, részt vett az egyiptomi határon 2011. augusztus 18-án, az Eilat felé vezető országúton közlekedő autóbuszok és személyautók ellen végrehajtott terrortámadás szervezésében, amelynek nyolc halott izraeli áldozata volt.

Ugyancsak része volt a Gázai-övezet határátkelőhelyén, az izraeli Náchál-Oz üzemanyag-terminál ellen végrehajtott terrorakcióban. ◙

4 megjegyzés:

  1. A Salitért adott cserekontingens egyik embere tehát nem tartotta be az alkuban vállaltakat.
    Potomság.
    Egyre inkább igazolódik, hogy mégsem kellett volna Gázából kivonulni. Igazságtalan, vagy sem, tökmindegy. Ez az az ellenség, akivel nem lehet békét kötni. Akkor meg minek engedményeket tenni?
    Annak idején túlzásnak tartottam Kahane rabbi nézetét, ami szerint egész Izraelt arabtalanítani kellene. Ma már jobban megértem. Sőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "cserekontingens" sok embere nem tartotta be az "alkuban vállaltakat"! Köztünk legyen szólva, Netanyahu sem gondolhatta komolyan, hogy be fogják tartani.
      Bizony egyre több pólón látni a feliratot "Kahane cadak" (Kahanének igaza volt)

      Metzada

      Törlés
  2. Nekem mint kívülállónak úgy tűnik,hogy a magán terror áll szemben az állami terrorral !
    Ezekkel a módszerekkel Izraelben sohasem lesz béke !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ad 1. Egyik sem "magán"
      Ad 2. Tisztáznia kéne magában a terror fogalmát!
      terror = nem érdekli hol robban, kit öl meg, civilt, öreget, gyereket.
      A háború borzalmas dolog, mindig vannak civil áldozatok is, akaratlanul. De kifejezetten arra törekedni, hogy civileket öljenek, na ez a terror!
      A hamas és többi arab terrorszervezet nem ismeri el Israel létezéshez való jogát, nyílt harcot hirdet!
      Vagyis háború van! Mi olyan csodálatos abban, hogy Israel védekezik és az ellene harcoló terrorcsoport vezetőit kilövi?! Mit kéne tennie maga szerint? Hagynia kéne, hogy rakétaeső hulljon az ország déli részére, lehetetlenné téve a normális életet?! Mit tenne Magyarország maga szerint, ha mondjuk Szlovákia rakétákkal lőné a határ menti magyar településeket? Drukkolna nekik, avagy visszalőne?!

      Metzada

      Törlés