Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. március 21., szerda

A gyilkos neve: Mohammed Merah ♦ Éjfélkor: a kommandósok rohamoznak

Amint az az első perctől kezdve több volt, mint valószínű: az európai elmével nehezen elképzelhető kegyetlenséggel végrehajtott többszörös gyermekgyilkosságot muzulmán "francia" bevándorló követte el.

Az algériai születésű, 24 éves Mohammed Merah bátyját is terror-szervezéssel és -végrehajtással gyanúsítják. Merah csak az igazságszolgáltatás szabályai szerint gyanúsított, mert beismerte a gyilkosságok elkövetését.

Merah az interneten is aktív volt, a rendőrség a személyi számítógépének az IP-címe révén jutott el hozzá.

Eddigi információ szerint különböző muzulmán harci kiképző táborokban is járt. Francia rendőrségi források szerint korábban számos erőszak-cselekményért marasztalták el, ugyanezek a források elme- és idegrendszeri problémákat is jeleztek.

A Kol Jiszráél, az Izraeli Rádió csütörtökre virradó éjfél egy órai hírei szerint a francia rendőrség kommandója francia idő szerint éjfél körül megkezdte a rohamot a terrorista kézre kerítésére. Az utcában teljes sötétség van, a ház felől robbanások hallatszottak. 


A rendőrök csaknem egy teljes napon át tárgyaltak a terroristával, miután a kora reggeli órákban körülvették azt a négy emeletes lakóházat, amelynek egyik emeletén Mohammed Merah lakik. Merah  reggel géppisztolysorozatot adott le a rendőrökre. Két rendőr megsebesült. A ház többi lakóját időközben kimenekítették és elszállították.

A terrortámadás négy áldozatát Jeruzsálemben eltemették.

Hírportálunk követi az eseményeket. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése