Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. december 19., szerda

Nem indulhat a választásokon Hanin Zoábi arab képviselőnő


"Nem ismerem el Izrael Államát, mint zsidó államot!" "Elegem volt takargatni, hogy palesztinnak érzem magam, és nem izraelinek!" – ez csak kettő a názáreti arab képviselőnő, Hanin Zoábi (43) kijelentéseiből, aki amúgy két izraeli egyetemen szerezte akadémiai képesítéseit (egy BA-t és egy MA-t), Izrael Államától kapta tanfelügyelői, majd média-szakértői kinevezéseit és nem csekély képviselői javadalmazását.

Az önazonosság természetes joga, ezt senki sem vitatja el tőle. Az ellenséges érzület és annak folytonos kinyilvánítása már más dolog. 

Emlékezetes aktusa volt, amikor a legutóbbi Kneszet bemutatkozó ülésén kivonult a plénumból, mert nem, hogy énekelni, de hallani sem akarta a képviselők által énekelt Hátikvát, a nemzeti himnuszt.

Ennél is durvább eset volt, amikor egyik általa rendezett Kneszet-botránya után megtámadta az őt az ülésről kivezetni kívánó parlamenti rendészlányt.

Hanin Zoábi, az arab kisebbséget képviselő egyik párt, a Balad párt képviselőnője 2010. májusában a török Mavi Marmara hajó fedélzetén volt: részt vett az Izraelt ellehetetlenítését célzó provokációban.

A központi választási bizottság most kizárta őt a választható képviselők sorából. A kizárás mellett szavazott 19, ellene 9, tartózkodott 1 bizottsági tag.

A kizárási döntés automatikusan a Legfelsőbb Bíróság elé kerül, amely a jövő héten bírálja el azt. ◙

5 megjegyzés:

  1. Kiváncsi lennék egy esetleges palesztin államban milyen esélyekkel indulna, mint női képviselőjelölt... h

    VálaszTörlés
  2. Azért a sokat dicsőiített zsidó demokráciának elég szűk a határa......

    VálaszTörlés
  3. Ha egy román kisebbségi, be akar jutni a magyar parlamentbe de nem ismeri el Magyarországot. Azt mondja, hogy Románia a Tiszáig tart. Utálja a magyar himnuszt, és részt venne a Nagy Románia párt magyar ellenes megmozdulásain, akkor te hogy értelmeznéd "nagy demokrata"?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zsidó demokrácia életszerű, hála Istennek.

      Törlés
    2. Szerintem most is van ilyen, csak nem ismeri be !!!!!
      A magyar törvények szerint ha beválasztják - mert nálunk a szavazók döntenek és ebben nem a választási bizottság - akkor bizony bekerülhet !

      Törlés