Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. december 28., péntek

Tel Aviv: „Tel Awifi”


A közeljövőben egész Tel Avivot lefedi az ingyenes, 20 Megabyte-os sebességű Wi-Fi (vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációs) hálózat. Ez azt jelenti, hogy az "első héber városban" internet-hozzáférés lesz utcán és téren, parkban és kávézóban, minden nyilvános helyen, éjjel és nappal, a hét minden napján.

A fejlett technológiával rendelkező államok sok városában ez már régóta természetes szolgáltatás. Tel Aviv önkormányzatának a projekt 6 millió sékelébe (1.6 millió dollár, 1.2 millió euró, 355 millió forint) kerül. A nagyvárost befedő hálózatot néhány hónapon belül az izraeli Motorola Solutions cég összesen mintegy 80 állomás fokozatos kiépítésével valósítja meg.

Elsőként a leglátogatottabb helyek: a tengerpart, a nagy parkok és a város sugárútjai részesülnek a Wi-Fi "áldásaiban".

Az Izraeli Vasutakon már megszokott az ülések közötti asztalkákra, vagy az ölekre fektetett laptopok látványa, amelyeken az utasok a vasút Wi-Fi szolgáltatása révén böngésznek a világhálón. Ez a rohamosan terjedő "okostelefonok" használatát is lehetővé teszi.

4 megjegyzés:

  1. Jólesőek ezek a pozitív hírek már csak azért is(közben nevetek is)mert az(nem is tudom hogy fogalmazzak)arabbarát vagy antiszemita(vagy minek mevezzelek)beírogató, megnémul,gondolom csuklik.:-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne aggódj érte, már erősen gondolkodik, hogyan fordíthatná át ezt is negatív hírré, mibe köthetne bele. Nem érdemes foglalkozni vele, az a célja, hogy bosszantson bennünket. Ha figyelmen kívül hagynánk a baromságait, akkor előbb-utóbb eltűnne innen.
      Mirjam

      Törlés
    2. Ebbe nem tud belekötni, csak a jobbikarab propaganda dumát tudja nyomni. Erről a témáról meg még nem nyilatkoztak. Mondjuk egy ötlet : az Izraeli arabok nem csatlakozhatnak majd rá ! (Az meg nem számít, hogy nem igaz, az eddíg se volt gond :-) ).

      Törlés
    3. Ezeket az embereket? a tények befolyásolják legkevésbé. Ha logikus és tényszerű választ adsz a hülyeségeire, akkor gyorsan áttér más témára, mintha semmi sem történt volna. Ha Halmos úr nem unja még és nem gyomlálja ki innen, akkor csak annyit tehetünk, hogy el sem olvassuk a baromságait. Már külalakra felismerem, bele se kell, hogy olvassak.
      Mirjam

      Törlés