Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. május 3., szombat

Bestiális gyilkosság: Migdál Háémekben találtak rá a húszéves lány összeszurkált holttestére • Seli Dadon állásinterjúra igyekezett • Izraeli-arab terroristák tették?


A húszéves Seli Dadon állásinterjúra indult szülei otthonából, Afula városból a közeli Migdál háémek városba, ahol nyoma veszett. Holttestére május 1-én, csütörtökön délután találtak rá a rendőrök a galileai város iparövezete melletti ligetben, miután a szülők jelentették lányuk eltűnését. A holttesten súlyos, kínzásra utaló külsérelmi nyomokat találtak.

A hivatalos közlemény szerint „nacionalista késztetésből elkövetett gyilkosság” történt, ami az arab terrorcselekmény árnyaltabb megfogalmazása. A jelentés szövege szerint „a nyomozás minden lehetséges irányban folyik”, ám a titkosszolgálati információkra hivatkozó, és általában hitelesnek tekintett „Debkafile” honlap úgy tájékozódott, hogy a szadista gyilkosságot a „Galilea felszabadítása” nevű izraeli-arab terrorszervezet követte el, amire a nyomozók a gyilkosok szándékosan hátrahagyott nyomaiból következtetnek.

A honlap szerint nem egy hierarchikusan épülő földalatti szervezetről van szó, hanem galileai arabok helyi csoportjaiból álló, lazán összefüggő hálózatról, amelyek alkalomszerűen csapnak le áldozataikra. A csoportok közötti együttműködés kimerül lopott fegyverek csereberélésében és búvóhelyek biztosításában.

Az izraeli katonai elhárítás becslése szerint az izraeli-arab terrorhálózat 2002 óta létezik. Első halálos áldozatot követelő akciójuk Oleg Sajchet katona elrablása és meggyilkolása volt 2003. július 21-én. Ugyanezen év augusztus 1-én egy Dana Bennett nevű fiatal lány volt az áldozatuk: meggyilkolásának és a holttest elrejtésének körülményei igen hasonlóak a Seli Dadon életét követelő minapi terrorakció körülményeihez.

A rendőrség a nyomozásról hírzárlatot rendelt el. ◙ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése