Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. július 6., vasárnap

Jeruzsálem, Arab háromszög, Galilea: éjjeli órákba nyúló rendzavarások

AR'ARA, HÚSZEZRES IZRAELI-ARAB VÁROS FIAI PALESZTIN ZÁSZLÓVAL TÜNTETNEK

A második intifáda (2000 – 2005) óta nem tapasztalt hevességű zavargások folytak szombat este az ország szinte minden arab-lakta körzetében: Kelet-Jeruzsálem arab negyedeiben, a Nyugati Part városaiban, de több „zöld vonalon” belüli, izraeli állampolgárságú arabok által lakott régióban, így a Hederától keletre fekvő úgynevezett „Arab háromszögben” és Galileában is.

A Jeruzsálem-környéki Umm Tuba arab községben fiatal arabok tucatjai hajigáltak köveket és petárdákat a rendőrökre, akik tömegoszlató eszközökkel késztették meghátrálásra  a dühöngő fiatalokat.

Umm el-Fahem izraeli arab város bejáratánál az éjjeli órákig tartott a randalírozás. Néhány száz arab fiatal felgyújtott autógumikka és kövekkel próbálta meg eltorlaszolni a Náchál Iron felé tartó országutat: a rendőrség könnygáz bevetésével akadályozta meg a szabotázs-cselekményt.

Ugyancsak Umm el-Fahem városban öt fiatalt vettek őrizetbe, mert életveszélyesen megfenyegették azt a helyi arab fiatalembert, aki Facebook-oldalán elítélte a három – azóta meggyilkolt – izraeli fiú elrablását.

Názáretben mintegy száz tüntető próbálta meg eltorlaszolni az alsóvároson át vezető útvonalat. A rendőrség itt is helyreállította a rendet és a forgalmat. 

1 megjegyzés:

  1. Ezeket a terroristákat börtönbüntetésük letöltése után ki kell utasítani Izraelből.
    Megvonva az Izraeli Állampolgárságukat.

    VálaszTörlés