Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. július 7., hétfő

Lieberman véget vetett a Likud és a Jiszráél Béjténu közötti választási listás szövetségnek

Avigdor Lieberman külügyminiszter nehezményezi, hogy Binjamin Netanjáhu a hetek óta tartó rakétatámadások ellenére nem határozta el magát egy újabb „tisztogató hadműveletre” a Gázai-övezet, illetve az onnan támadó terrorfészkek ellen.

A nézetkülönbségek miatt Lieberman hétfőn reggel sajtóértekezleten jelentette be pártja, a Jiszráél Béjténu 2012. októberében a Likud párttal kötött közös választási listás szövetsége felbontását.

Mindazonáltal Lieberman továbbra is koalíciós lojalitásáról biztosította Netanjáhu kormányfőt, kijelentve, hogy a jelenlegi kormánynak nincsen alternatívája.

Lieberman elmondta a sajtóértekezleten, hogy a 2012. novemberében végrehajtott „Felhőoszlop” hadművelet befejezése óta a Hamasz több száz rakétára tett szert, közöttük 80 kilométeres hatótávolságúakra is, amelyek elérhetik akár Tel Aviv, akár Jeruzsálem nagyvárosi övezeteit.

Lieberman figyelmeztetett, hogy amennyiben Izrael hadereje nem teszi meg a szükséges lépéseket, a Hamasz már ennek az évnek a végén több ezer hosszútávú rakétához juthat. 

„Nem nyugodhatunk bele, hogy egy terrorszervezet kénye-kedve szerint döntsön, mikor lő ki több száz rakétát városainkra” – mondta a külügyminiszter. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése