Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. április 7., vasárnap

A Holokauszt-emléknapon hackerek általános támadást terveznek Izraeli állami és katonai kibernetikai infrastruktúrája ellen • „Izraelt most csak a világhálóról töröljük le”

ANONYMOUS: KORÁNTSEM NÉVTELEN MUZULMÁN BEVÁNDORLÓK

A magát "Anonymous" néven nevező hacker-csoport vasárnap estére, a Holokauszt-megemlékezés napjára "OpIsrael" néven általános támadást ígér a világhálón Izrael valamennyi életfontosságú intézménye ellen. Egyikük bejelentette: "Izraelt most csak a világhálóról töröljük le".

A kibertámadás lényege, hogy az interneten elérhető web-oldalakon át vírusokkal és káros tartalmakkal próbálják elárasztani Izrael állami, gazdasági és katonai számítógépes rendszereit.

A hacker-támadások már megkezdődtek. Vezető izraeli kormány- és banktisztviselők szerint vasárnap délig valamennyit sikerült kivédeni.

Izrael Nemzeti Kibernetikai Hivatala közölte: szakértői vélekedés szerint a tucatnyi országban működő számítógépes terrorcsoportok nem képesek behatolni és károkat okozni a fontos web-oldalaknak. "Anonymous bejelentésének főként propaganda-jelentősége van, annál is inkább, mert egy ilyen összpontosított támadást nem szoktak előre bejelenteni" – összegezte álláspontját Jicchák Ben-Jiszráél, az említett Hivatal vezetője.

Az utóbbi órákban a Statisztikai Hivatal és a Pénzügyminisztérium számítógépes rendszerébe próbáltak betörni ismeretlen hackerek. A próbálkozásokat elhárították.

A kiber-támadási kísérletekre adott válaszként izraeli hackerek csoportjai letörölték számos radikális muzulmán honlap tartalmát, és helyükbe Izraelt éltető feliratokat helyeztek el.

A minisztériumok, bankok és a hadsereg számítógépes rendszereit megfelelően képzett szakemberek őrzik a nap 24 órájában a rosszindulatú behatolásoktól. 

Az "Anonymous" ("Névtelen") és más álnevek mögé búvó internetes szabotőrök egy része Szaudi Arábiában és Libanonban tevénykenykedik, zömük azonban másod- és harmadgenerációs, Európában és Amerikában megtelepedett muzulmán bevándorló. ◙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése