Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. április 18., csütörtök

Rakéták Eilatra • Szalafisták: "Kartonfalak nem nyújtanak nektek védelmet"

Szerdán, a reggeli órákban két rakétát lőttek ki a Vörös tenger partján fekvő Eilatra. A rakéták nyílt területen robbantak, és nem okoztak sebesülést vagy károkat.

A városban megszólaltak a légvédelmi szirénák. Az eilati repülőteret rövid időre lezárták.


Arab hírügynökségek szerint egy harmadik rakéta az Eilat tőszomszédságában fekvő jordániai Akaba városban robbant. Jordánia ezt cáfolja.

A rakétákat az egyiptomi fennhatóság alá tartozó Szináj (Sínai) félszigetről lőtték ki.

Az izraeli katonai elhárításnak tudomása volt róla, hogy a félszigeten élő fegyveres terroristák izraeli terület elleni támadást terveznek.

A város határában két hete telepített "Vaskupola" rakétaelhárító rendszer jelezte ugyan a rakéták kilövését és megadta a jelet a szirénázás indítására, de nem semmisítette meg azokat. Szakértők a terep sajátosságait sejtik a fiaskó mögött.

A támadásért egy szalafista szervezet vállalta a felelősséget, amely később video-felvételt is közzé tett a rakéták kilövéséről "kartonfalak nem nyújtanak nektek védelmet" szöveg-felirattal, ami az utóbbi időben az izraeli-egyiptomi határon megépített, illetve épülő kerítésre céloz.


Egyiptom közölte: nem bizonyítható, hogy a rakétákat területéről lőtték ki. ◙

2 megjegyzés:

  1. méltó választ kell küldeni ..fájjon....

    VálaszTörlés
  2. Ki kell zavarni az egyiptomi megszállókat a szinájról és ott kell felállítani a Palesztin Államot.Ha ezt Izrael segíti nem fogja támadás érni.

    VálaszTörlés