Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. április 8., kedd

A hakkerek felsültek • Jól vizsgázott Izraeli kiber-védelme

EZ A MASZK A HAKKER-SZÖVETSÉG "VÉDJEGYE"

A magát "Anonymous Operation Israel" néven azonosító nemzetközi Izrael-ellenes hakker-társulás hétfőn fenyegetést tett közzé, amely szerint "gyors és figyelmeztetés nélkül" fognak támadást intézni izraeli kormányzati szervek számítógép-rendszerei ellen.

Mint a TV2 hétfőn este közölte, a palesztin-barát csoport hatalmas önbizalommal, de jóval szerényebb képességekkel rendelkezik. A valóban lezajlott támadás rövid leállásokat és minimális károkat okozott egyes rendszerekben, így a Posta, az Oktatási Minisztérium, és néhány magáncég komputeres szolgáltatásaiban. Az egyik fő célpont, a Pénzügyminisztérium a támadás alatt is zavartalanul folytathatta internetes közönségszolgálatát.

A Sin-Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat jelentése szerint a külföldi komputerekről indított kibernetikai terrortámadások döntő része sikertelen volt, miután az izraeli szerver (kiszolgáló) nagygépek szakértői időben hárítani tudták a rosszindulatú behatolásokat. A hekkereknek ugyanakkor sikerült közzé tenniük több minisztériumi tisztviselő személyes adatait.

Lior Pollack, a 2BSecure számítógépes biztonsági cég technológiai vezetője elmondta, hogy az izraeli web-oldalak körülbelül egyharmada nem rendelkezik megfelelő védelemmel rosszindulatú behatolás, illetve vírustámadás ellen.

Az Anonymous Operation Israel 2012. novembere óta szervezi a "kibernetikai intifádát" izraeli számítógépes rendszerek ellen.

1 megjegyzés:

  1. Jellemzőek az egyes bloggerek által az ugyanazon hírre adott címek! Itt, a Hírlevélben: "A hakkerek felsültek, jól vizsgázott Izrael kiber-védelme". Az Euronewsben: "Elsötétült Izrael - megtámadta Anonymus". A lap úgy kezdi a hírt, hogy "Több száz izraeli weboldalt, köztük minisztériumok és más hivatalok honlapjait támadta meg hétfő reggel az Anonymous nevű hackercsoport OpIsrael nevű, Izrael ellenes szárnya". Hogy ez a támadás sikerrel járt-e vagy kudarccal - afelett a cikk már ügyesen elsiklik. A lényeg: a rémisztő cím. Hát, ez is egy újságírás....

    VálaszTörlés