2014. április 22., kedd

Szegénység Izraelben: szégyenletes

A szegénység jelensége ellen küzdő bizottság elnöke, Éli Elaluf a közeljövőben teszi közzé a bizottság ténymegállapításait. Az izraeli társadalomra jellemző szegénység mértéke Elaluf szerint szégyenletes, és a társadalom rétegei között fennálló jövedelmi aránytalanság aggasztó.

Súlyos bírálattal illette az Állami Biztosítót (Bituách Leumi), amely nem használta fel a tartalékában lévő 3 milliárd sékelt a szegénység enyhítésére, amelyet pedig megtehetett volna.

Elaluf Ramlában – ahol sok szegénysorsú család él – az állam gazdaságpolitikájáról szólva elmondta, hogy a kormánynak erkölcsi kötelessége elfogadni és végrehajtani az általa vezetett bizottság ajánlásait.

A most végetért Pészách előtt számos újságban jelentek meg cikkek és riportok arról, hogy több, mint százezer család nem képes anyagi- vagy élelmiszer-segélyek nélkül megülni az ünnepet.

1 megjegyzés:

  1. tényleg igy van.....egy nagycsalád nem él meg israelben!!!!az baj politikusok errol nem vesznek tudomást....kezd 3 világfelé lecsuszni israel!!!a gyerekéhezésről nem is beszélve....iskolába gyerekek egész nap éhezhetnek !nincs olyan melegétel általános és középiskolában!!szégyenteljes hogy egy israel erre nem is gondol....egyszeruen megy megy lefele a társadalom ...nagytőkéseknek lobbiknak kiszolgáltatva rabszolgamunkával sem keresik meg a megélhetésre valót sokan...kormány nem tesz semmit!!!szégyen...de ez a valosag...kelet europa is raver israelre sokk szempontbol..

    VálaszTörlés