Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. április 13., vasárnap

Lieberman : Nem közösködünk tovább a Likuddal



Avigdor Lieberman külügyminiszter a Jediot Aharonot lap ünnepi számában adott interjúban bejelentette: pártja, a Jiszráél Béjténu felmondja a Binjamin Netanjáhu miniszterelnök vezette Likud párttal 2012. októberében kötött választási lista-egyesülést, és a következő választásokon ismét független pártként fog indulni.

A korrupciós vádak alól fél évvel ezelőtt történt felmentése óta első átfogó interjújában elmondta: nem aggasztja Naftali Bennett (Bájit Jehudi, Zsidó otthon) nyilatkozata, aki kilátásba helyezte, hogy amennyiben a Netanjáhu-kormány, akár Jonathan Pollard szabadonbocsátása fejében is szabadon enged gyilkosságért elítélt izraeli állampolgárságú palesztin terroristákat, pártja  kilép a kormány-koalícióból.

„Senki se fenyegetődzzön. Aki ki akar lépni, lépjen ki” – mondta, és kifejezte véleményét, hogy Bennett fenyegetődzése nem egyéb üres szavaknál. Lieberman egyébként maga is a terroristák szabadon engedése ellen szavazna.

A Netanjáhutól jobbra álló, de Bennettnél mérsékeltebbnek számító politikus az interjúban üdvözölte Mose Kahlon visszatérését a politikába és nem zárta ki, hogy együtt fog működni a szociális követeléseiről híres, és ezért az elszegényedő néptömegek szemében népszerű politikussal.

Netanjáhuval ellentétben Lieberman baráti szavakkal emlékezett meg John Kerryről, az Egyesült Államok külügyminiszteréről, akit Izrael igaz barátjának nevezett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése