Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. augusztus 20., hétfő

Indok: “Szídta az anyámat” • Jeruzsálemi zsidó fiatalok kishíján meglincseltek egy 17 éves arab fiút • Őrizetben a gyanúsítottak

Zsidó fiatalok csoportja múlt héten, csütörtökről péntekre virradó éjjel súlyosan bántalmazta Dzsamal Dzsuláni 17 éves kelet-jeruzsálemi arab fiatalembert. Az incidensre a főváros nyugati központjában, a Kikár Cionon került sor. 

A rendőrség a téren felszerelt televíziós kamera felvételeinek értékelése, valamint hírszerzési eszközök felhasználásával azonosította a verekedésben résztvevőket. Szombaton letartóztatták a fő tettesnek vélt 19 éves fiatalembert, vasárnap további négyet. Utóbbiak kiskorúak: a legfiatalabb 13 éves, a legidősebb 17. Egyikük lány. A kamera éjjeli, mesterséges megvilágítású felvételei nem egészen élesek, ami a nyomozás nehézségeit fokozhatja. Annyi azonban kivehető, hogy a támadók összesen tizen lehettek. 

Az esemény társadalmi súlyosságát fokozza, hogy a kegyetlen és hosszan tartó verést, lényegében lincselést több százan látták, de senki sem avatkozott közbe.

A 19 éves fiatalember tagadja, hogy köze lenne a tett elkövetéséhez, és ügyvédje szerint tökéletes alibit igazolt, mely szerint a kérdéses időpontban barátaival otthonában tartózkodott. A nyomozók kétesnek tartják az alibit, sőt, fenntartják a lehetőséget, hogy a megnevezett barátok is részt vettek a lincselésben.

A gyanúsított neve és fényképe egyelőre közlési tilalom alatt áll. Rendőrségi őrizetét vasárnap négy nappal meghosszabbították.

A további gyanúsított kiskorúak egyike azzal indokolta az arab fiú megtámadását, hogy, úgymond, “Szídta az anyámat”.

A 17 éves fiatalember a verés következtében elvesztette az eszméletét, és csak vasárnap ébredt fel a jeruzsálemi Hadassza – Éjn Karem kórház intenzív osztályán. Édesanyjának azt mondta, hogy semmire sem emlékszik, de erős fájdalmakról panaszkodik. ◙

5 megjegyzés:

  1. Na, tessék ! Zsidók vernek arabot, több százan tétlenül nézik !

    Ha Magyarországon cigányoznak, zsidóznak akkor bezzeg felhördül az izraeli sajtó !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te sem csinálnál semmit-sem,ha az anyád szidnák?

      Törlés
  2. Viszont Izraelben van büntetőjogi következménye, Magyarországon is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bármilyen meglepő - van !

      Törlés
    2. Hát ez tényleg meglepő. Akkor biztos rengeteg példát is tudsz felhozni, mert az utóbbi időkben rengeteg zsidózás volt pl. Novák Előd, Gyöngyösi, kurucinfo, focimeccs stb. stb. Ezekben az esetekben mik is voltak a következmények ?

      Törlés