Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. január 16., szerda

Obama "beszólt" Netanjáhunak

FÉLRENÉZNEK 

Egy héttel a Kneszet-választások előtt Barack H. Obama, az Egyesült Államok elnöke egy zárt megbeszélésen kemény jelzőkkel illette Binjamin Netanjáhu izraeli miniszterelnököt.

A megbeszélés nem volt annyira zárt, hogy Jeffrey Goldberg újságíró, Obama elnök közeli munkatársa ne idézett volna az ott elhangzottakból.

"Gyáva politikus, önromboló" – ezek a jelzők jelentek meg a legtöbb izraeli lapban. További idézetek Obama értékeléséből: "Izrael kormánya képtelennek mutatkozik felismerni önnön érdekeit. Lassanként teljesen elszigetelődik a nemzetközi közösségtől."

A meglehetősen indulatos elnöki megnyilatkozást Netanjáhunak a Jeruzsálem és Máálé Ádumim város között elterülő E1 területre szóló építkezési döntése váltotta ki.

A második négyéves mandátum lényegesen tágabb lehetőségeket biztosít az USA elnökének, minthogy az Egyesült Államok alkotmánya értelmében harmadszor már amúgy sem választhatják meg. Ezt a lehetőséget Obama sok területen fel- és kihasználhatja.

Netanjáhu válaszképpen kijelentette: csakis Izrael választói dönthetik el azt, hogy mi az ország érdeke. ◙

8 megjegyzés:

  1. Bibi az USA választások előtt rossz oldalra állt !
    Ez is jelzi tehetségét !
    Az izraeli nép akaratát összevetni az USA kormányának támogatásával - hát ez nem más mint szánalmas kitérés az érdemi válasz elöl !
    Az már szinte biztos,hogy Obama nem áll Izrael mellé egy iráni katonai csapáshoz !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lényeg, hogy Isten mellette áll. És ez elég is. Izrael már jóval Amerika előtt is létezett, akkor sem számíthatott rá. Szerintem nem szánalmas az a miniszterelnök, aki a saját népe érdekét nézi, inkább azok a miniszterelnökök a szánalmasak, akik a mások érdekeit nézik. De tudom, hogy ez furcsa, mert sok országban nem ez a megszokott.

      Törlés
    2. Fogja mar be a pofajat ez a marxista, muzlim tetu, ne akarja megmagyarazni Israelnek, hogy mi az erdeke. Sajnos az amarikai zsidosagot mar meghulyitette (konnyu balos Katit tancba vinni). Nezzunk szembe a tenyekkel: Israel hamarabb szamithat Kinara, vagy Indiara, - Canadarol nem is beszelve - mint ennek az anti-Israel kommunista feketenek es kormanyanak segitsegere

      Törlés
  2. Orbán nem kívánatos személy Európában és Amerikában. Ez jelzi, bámulatos tehetségét. Folyamatosan a 2/3-ra hivatkozni, mikor mindenkit körbe leköpdös, nem más mint szánalmas kitérés. Szinte nem, BIZTOS, hogy az a politikus aki ad magára valamit messze elkerüli Magyarországot. Nincs is más haver a muszlimokon kívül. Szóval, hogy van az érvekkel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orbán tényleg nem kívánatos személy már Magyarországon sem ! A tehetsége egy nulla ! Sajnos a muszlimok sem haverok, mert akkor lenne aki adna pénzt Magyarországnak ! Így csak a zsidók akarják megvenni, mert Izraelben már nem sok idejük van hátra.....

      Törlés
    2. Még mindíg akadnak felvásárlási rettegők ! Ha még a muszlimok is elkerülik ezt az országot, majd pont a zsidók akarnák megvenni ? Aki ezt elhiszi nemcsak a zsidó vallásról nem tud semmit, de még logikája sincs ! A zsidók soha nem fogják elhagyni Izraelt, úgyhogy megnyugodhattok.

      Törlés
    3. Értem amit írsz, azért nyugodt nem vagyok, mert a miniszterelnökötök jelentette ki,hogy " megveszik Magyarországot " ! Amilyen kakiba hagyták a tehetségtelen magyar politikusok az országot és amennyi pénze a zsidóknak van, bizony az elképzelés nagyon is reális!
      Talán ezért is van Magyarországon ellenérzés a zsidókkal szemben.

      Törlés
  3. Különben meg ebben a félreértelmezett mondatában, amin ezek szerint még mindíg lovagolnak, manhattant is említette. Szerinted akkor melyik lenne a jobb a zsidóknak, ha már úgy döntenének hogy pont most adják fel több ezer év Jeruzsálemhez való kötődést? Vagy mi szerepel a bibliában szent városként Jeruzsálem, vagy Budapest? Ami most van, vagy lesz, annál a zsidók már nagyobb árat fizettek azért hogy újra ott lehessenek. Minden oda köti őket, nem ide. Ezért igazán fölösleges aggódni. Viszont érdekes, hogy az igazhívők miatt nem aggódik senki, pedig ők már egyszer leuralták magyarországot, és most sem titkolják, hogy ahol vannak ott megkövetelik az iszlám törvényeket.

    VálaszTörlés