Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. január 1., kedd

Ramallah becslése: 2020-ig a palesztinok többségbe kerülnek a zsidókkal szemben


A Palesztin Autonómia Központi Statisztikai Hivatalának a "globális népszámlálása" szerint a Földön összesen 11.6 millió palesztin él. 2020-ra létszámuk a Közel-Keleten eléri a 7,2 milliót, szemben a zsidó lakosság általuk ekkorra becsült 6,9 milliós létszámával.

A palesztinok már három éven belül, vagyis 2016-ig elérik a zsidók létszámát, onnantól pedig egyenes az út a többség felé – legalábbis a Palesztin Központi Statisztikai Hivatal becslése szerint.

A Ramallah-i statisztika további adatai: a Nyugati Parton (Ciszjordániában) 2,7 millió, a Gázai övezetben 1,7 millió, vagyis a "Területeken" összesen 4.4 millió palesztin arab él, Izraelben 1,4 millió, az arab államokban 5,5 millió, és 655.000 a világ többi részén.

Az átlagos palesztin család 2012-ben 5,6 fős volt, alacsonyabb, mint az 1997-es 6,4 fős adat.

"Mindez egy demográfiai krízist vetít előre, amely veszélyeztetheti a két-állam megoldást, végül pedig a de facto egy-állam megoldáshoz vezet" – nyilatkozott dr. Hanan Ashrawi vezető PFSZ-politikus és intellektuel a ynet-nek, a Jediot Ahronot napilap internetes kiadásának.

"Ez a megoldás nem lesz kedvező sem az izraeliek, sem a palesztinok számára. Ha a dolgok az eddigi kerékvágásban haladnak, végülis mi leszünk a többség. Mi mégis megadjuk Izraelnek az esélyt, hogy a palesztinok Izrael mellett egy demokratikus államban élhessenek."

Ashrawi elgondolása szerint az izraeli vezetés tisztában van a "demográfiai problémával", mégis úgy érzi, hogy akármit megtehet anélkül, hogy bármilyen felelősséget vállalna érte érte.

"Jobb, ha az izraeli kormány megérti: mi innen nem megyünk el sehova, és alapelvként el kell fogadnia a palesztin létet" – mondta.

*
Nem érdektelen figyelembe venni a ynet-hírportál fenti posztjához érkező kommentek, olvasói hozzászólások közül néhányat.

"Máris egyenlő" – írja egy tel-avivi hozzászóló. "Ha figyelembe vesszük, hogy a szavazatra jogosult izraeliek 11 százaléka külföldön tartózkodik (valószínűleg tartósan), a két népesség létszáma máris azonosnak tekinthető. "

Erősen vitatott témát vet fel egy másik olvasó.

"A 'Palesztinának' nevezett terület 77 százalékát a britek jogilag átadták az araboknak, ahol szabadon gyakorolhatják az önrendelkezést. Ezt a területet a Jordán folyó és az Arab sivatag között átnevezték 'Transzjordániának', majd 'Jordániának'. A zsidóknak jogilag megmaradt az eredeti terület 23 százaléka, a Jordán folyó és a Földközi tenger között. A zsidók pedig ezt a területet héberül 'Izraelnek' nevezik.

Ez az 1921/1922-es jogi felosztás (legal partition) 1945-ben bekerült az ENSZ Alapokmányába, a 80. cikkely alatt."

9 megjegyzés:

  1. Nem érdemes ma már történelmi tényeket felhozni.Hiszen mindíg a mai helyzetet kell megoldani.
    Vagyis nem kell elköltözniük az araboknak sehová.
    Elég az is,hogy amíg nem lesz Palesztin Állam,addig kapjanak Palesztin személyit,és Útlevelet,melyet a Ramallahi PAH vezetése ad ki.
    Ezt a világ 130 Állama elismeri,így használhatják is.
    A többieknek adjanak az őket befogadó Államok Útlevelet.
    Az Izraeli arabok közül,aki tud ivritül és leteszi az Állampolgársági hűségesküt,az továbbra is maradhat Izraeli Állampolgár,és persze katonáskodniuk is kell.Legfeljebb nem harcoló,vagy határőr alakulatban,hanem műszaki alakulatokban.
    Hiszen sok külföldi is él ma Izraelben.

    VálaszTörlés
  2. Az útlevél miért nagy Ú-betűs?
    Hűségeskű? Ezt ismerjük. Esküdöznek égre-földre, aztán bakfitty.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert nagy Út ütöttem be.
      Azért aki leteszi a hűség esküt,az felelősséggel is jár.Vagyis később ha megszegi el lehet venni tőle az Állampolgárságot.
      Viszont aki nem teszi le,az eleve nem lehet tovább Izraeli Állampolgár.És akkor nem kaphat állami segélyeket sem.
      Annak adjon Utlevelet a PAH,vagy valamely arab állam.

      Törlés
  3. Izraelben mindenki szívesen hivatkozik az ENSZ-re - egészen addig amíg az Izrael által be nem tartott határozatok kerülnek szóba !
    Az idő nem Izraelnek dolgozik, a nemzetközi helyzet sem !
    Ezeket a globális hatásokat már nem lehet fegyverkezéssel ellensúlyozni ! Bizony nagy szükség volna egy BÉKÉRE !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy ezeket nem a palesztin blogokra írod ! Kár pazarolnod az idődet itt, mert a probléma gyökere ott van, nem itt !!! Nézd meg végre a hamasz alap okmányát !!!

      Törlés
  4. izrael mely paktum alapján építi a falakat?
    Ki az, aki a zsidó határokat ellenőrizni hivatott, s az eltérések nyomán lebontatná itt-ott az építmény azon részeit, amik nem az ENSZ határozatban megállapított területeket kerítik be? Az eredeti határokat megsérti a cionista rezsim!
    Én azonban üdvözlöm a kezdeményezést -milyen jó lelkű vagyok ebből is látszik-, Építsék csak maguk köré a falat, rekesszék ki a más-népeket, DE MARADJANAK VÉGRE BENN MIND!
    Rájöhetnének végre, senki nem akar bemenni hozzájuk, és senki sem akarja, hogy ők kijöjjenek. De legyen elég annyi terület, amit kaptak eredetileg! Ne csodálkozzanak hát, ha azok, akik területeit ma is elfoglalni akarják, nem adják hazájukat harc nélkül. Több ezer év alatt sem sikerült maguknak hazát szerezniük, ezt a mostanit is más nagyhatalmak kaparták össze számukra. Pedig hány népet nemzetet kiirtottak (pl. Jerikó, Gáza-övezet) De semmi nem elég? Mindig több kell? Betelik lassan az a bizonyos pohár!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó lenne, ha az ilyen mélymagyarok visszatérnének az internet használata helyett a sámándobokhoz ! Lekerítenének maguknak egy jó nagy részt, és ott bojkottálhatnának minden zsidó izraeli találmányt. (számitógép, mobiltelefon, gyógyszerek stb. stb.)
      Mikor lesz ilyen ? Mert ez tényleg mindenkinek jó lenne.

      Törlés
  5. Mahmúd Abbász palesztin elnök egy rendeletben Palesztin Államra változtatta a Palesztin Hatóság nevét - jelentette pénteken(2013.jan.4.) a WAFA hivatalos palesztin hírügynökség.

    A rendelet szerint ezentúl a „Palesztin Állam” kifejezésnek kell szerepelnie minden, a ramallahi kormányzat által kiadott hivatalos irat fejlécén, minden pecséten, címeren és zászlón. A palesztin külképviseleteknek is meg kell változtatniuk nevüket a jövőben.

    Ez az első konkrét, egyben szimbolikus lépés annak nyomán, hogy az ENSZ Közgyűlése november 29-én "nem tag megfigyelő állam" szintre emelte a világszervezetben Palesztina státusát.
    ----------------------------------
    Vajon a választási küzdelembe merült kormány miért nem foglalkozik az autonómia ügyeivel?
    Talán tényleg annektálni kellene a C övezetet,hiszen az lényegében lakatlan terület.
    És foglalkozni kellene a gázai terror terület Palesztin Állammá nyilvánításával.

    VálaszTörlés
  6. Nem látjátok hogy ez a genetikai selejt( már megírták, hogy a magyarok genetikailag szolganép),
    hogy ontja magából a mérget és gyűlöletet, mint egy veszett állat. A frusztráltak népéből való.
    Álljon alább egy idevágó idézet:

    „A frusztráció egy olyan csalódás, amely az embert életének egy fontosnak tartott céljától fosztja meg. A frusztráció agresszióhoz vezet minden olyan esetben, amikor az ember úgy érzi, hogy a veszteség nem miatta következett be. A frusztráltak bűnbakot keresnek és találnak.
    „A Bibliában hívő zsidó féli az Istenét, de nem fél és nem retteg tőle. Már Ábrahám is hit által igazult meg, ez különböztette meg a többi embertől: ismerte Istent, és a hite tulajdoníttatott neki igazságul. Ábrahám, Izsák és Jákob fiai nem bálványimádók, gyerekkoruktól tanulják, hogy ne legyenek idegen isteneik, soha senki és semmi előtt ne boruljanak le, ne essenek hasra senki előtt, ne tiszteljenek senkit sem jobban, mint ami embernek kijár. Senkit ne imádjanak, senki előtt ne hódoljanak, csak az Istent imádják, rajta kívül senkit. Ezért behozhatatlan előnnyel rendelkeznek a vallásos keresztényekkel szemben, mert őket ez nem nyomorítja meg. Ehhez jön még az Ábrahám áldása, Isten ismerete, amelynek örökösei lehetnének a pogányok is Krisztusban, akiket vadolajfaként beoltana Isten a szelíd olajfába, a zsidóság áldásába, de a katolicizmus a zsidósággal szemben határozta meg magát, ezért antiszemitákat nem lehet beoltani a zsidóság olajfájába. Ezért megmarad az a fal, amely a pogányokat a zsidók áldásától és szabadságától elválasztja. A pogányok érzik ezt a falat, és nem tudják áttörni. Van valami, ami a zsidóknak megvan, nekik nincs. Ez pedig borzasztóan frusztrálttá teszi a pogányokat, és állandó kisebbrendűségi érzést okoz az asszimilált zsidókkal szemben.

    Ezért van a magyaroknak zsidófóbiájuk. A bálványimádó katolicizmus miatt lett a zsidó a magyar antitézise. Ez már csak azért is veszélyes, mert az Ábrahámnak adott ígéret szerint aki a zsidókat áldja, az áldott lesz, és aki őket átkozza, az átkozott. A nemzetek ítélete pedig az lesz, hogy az antiszemita országok, nemzetek nem mennek be a Messiás ezeréves birodalmába. A sírt, hol ezek a nemzetek süllyednek el, nem veszik körül a népek, és senki szemében nem ül majd gyászkönny. Az ellenkezője nagy magyar hazugság. Az antiszemitáknak rossz hír, hogy az a zsidó Jézus (Jeshua, akinek az anyja Mirjam), akire hivatkozva üldözik a zsidókat, nem más, mint a zsidók királya, zsidók közt a legnagyobb, a megtestesülése mindannak, ami zsidó, aki soha nem tagadta meg a népét, és számon kéri a zsidókat a pogányokon. Ugyancsak rossz hír nekik, hogy ez a zsidó Messiás uralkodik majd az egész földön, és ezer évig Izrael királya lesz a föld királya. Erre varrjanak gombot a magyar antiszemiták. Márpedig ezt mondja a Biblia!”

    Nos részemről ezzel a vita lezárva kár bármilyen további kapcsolat a zsigeri gyűlölet eme élharcosával.

    VálaszTörlés