Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. január 2., szerda

Súlyos összecsapás egy somroni faluban


Kedden, január 2-án súlyos összecsapásra került sor a Dzsenintől keletre fekvő Kfar Tamun somroni palesztin faluban.

A helyszínre “misztaaravim”, arabnak öltözött katonák érkeztek, hogy egy készülő terrorakció résztvevőit őrizetbe vegyék. Amikor azonban megkezdték az érintett személyek letartóztatását, helyi fiatalok százai kövekkel és Molotov-koktélokkal támadtak a katonákra.

Az erősítés könnygázzal és gumilövedékekkel mentette ki a katonákat és szórta szét a dühöngő tömeget. A katonáknak két, a palesztinoknak öt sebesültje van, valamennyien könnyebben sérültek meg.

A múltban a falu több lakosa követett el halálos végű terrorakciót izraeliek ellen.

38 megjegyzés:

  1. És a katonákra támadó csőcselék minden tagja ellen elindult a bűnvádi eljárás?
    És az uszítóikat is felelősségre vonták?
    Mert hirtelen nem verődik össze több száz főnyi támadó banda egy faluban.
    Vagyis amíg Izraeli felügyelet van ott,addig van felelősség is!

    VálaszTörlés
  2. A kollektív büntetést a nácik és Sztálin találta ki és alkalmazta is.....Most meg a békés Izrael......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi a bajod megint ? Olvasd el a cikket ! Az Izraeliek terroristákat fogtak el, hogy megelőzzenek egy Izrael ellen elkövetett kollektív terror cselekményt. Hogy te hogy ki tudsz forgatni mindent !(Ha Izraelről van szó persze. Még szerencse, hogy nem tudsz mindenkit becsapni, csak a veled egy szinten vagy az alatt levőket.)

      Törlés
  3. No és a megszálló izraeli katonák ellen összegyűlt nemzetvédő ellenállás szemszögéből nézve ne lenne igazuk a kődobálóknak?
    A nemzetközi jog képviselői félrenéznek, ha izrael mocskos politikáját folytatja. Ha zsidók, cionisták tesznek aljas, emberiségellenes dolgokat, akkor a világnak tűrni kell? Nem! Nem és NEM!
    Szabadságharcot folytatókat hurcolnak el ismét, olyanokat, akik saját hazájuk határait át sem lépve otthonukat, életüket védeni akarják.
    Elegünk volt a világmegszálló zsidóterrorból!
    A világ előbb-utóbb felelősségre fogja vonni és megbünteti az igazi gyilkosokat.

    Itt, Magyarországon is forr már a víz a fazékban, s hiába szorítják a fedőt, a gőz már szivárog, hamarosan ledobja a fedőt, megégeti a le(el)nyomó kezet, s arcába csap az akarnoknak. >költői kép<

    A zsarnokokat a világtörténelem során mindig letörték. Most sem lesz ez másként!

    VálaszTörlés
  4. Kődobálással ölni lehet...A halálra kövezés is erről szól, amit arab országokban még ma is gyakorolnak.Egyáltalán nem veszélytelen, nem lebecsülendő, még ha fegyveres katonákat is dobnak meg kővel.Nyilvánvaló, hogy ha békésebb, tiltakozó szándékuk lenne, akkor tojással/paradicsommal is kifejezhetnék, a kő viszont a gyilkos, megsebesítő szándékot fejezi ki, és ha egy tömeg dob követ, akkor biztos halálhoz vezet, és ha egy autóra dobják azokat, amelyik az úton szabályosan halad, akkor a szélvédő betörésével halálos balesetet okozhat.Ezt is gyakorolják rendszeresen a zsidó gyűlölő arabok. A kődobálás, ami gyilkos és sértő szándékból származik bűncselekmény, amit be kellene tiltani, ha még erre nincs törvény, és kiutasítani az országból azokat, akik a hatóságok felé így járnak el.

    VálaszTörlés
  5. A kődobálás csak egy válasz a megszálló Zio-terroristák felé.
    Ha az én hazámat akarja a zsidó, én nem követ, de sziklát dobnék rájuk (minimum)!

    Saul pedig zsidó volt, mégis a saját fajtája kövezte majdnem-halálra. Pedig ha ő nincs, ma zsidó sincs.

    De én is dobok egy verbális követ: http://eelhaik.aravindachakravartilab.org/ArticlesPDFs/MissingLink2012.pdf
    Nincs is olyan, hogy zsidó! Mit akar hát az ezen a néven "futtatott" csürhe?

    VálaszTörlés
  6. Jézus Krisztus is zsidó volt ! Kik is akarták a halálát ??????????????

    VálaszTörlés
  7. ... Lipótmezőt pedig bezárták. Fentiek tanúsága szerint nagy hiba volt.

    A szerk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ady Endrétől szabadon:

      Góg és Magóg fia vagyok én!
      Hiába!
      Döngetek kaput, falat...
      Mégis győztes, mégis új(HUN) és MAGYAR.

      Törlés
  8. Csak a tisztánlátás miatt. Izrael békére igyekszik, de olyanra, ami biztonságot is jelent neki. A hamasz, meg az ilyen kődobálók meg a terroristák, semmit nem akarnak, csak a gyűlöletüket kifejezni, ölni, pusztítani, végül iszlám kalifátust az egész világra. A legbámulatosabb az egészben az, hogy akadnak akkora idióták, akik az arab terroristák mellé állnak. Szerintem ők sem különbek a gyilkosoknál. Igen minimális iq val kell rendelkezni azoknak, akik Izraelt látják a tények ellenére is terroristának. Kezeltessék magukat. Az ilyen huligánthropusoknak is azt kívánom, hogy az elüldözött zsidók helyett ilyen hamasz terroristák uralma alá kerüljön.

    VálaszTörlés
  9. Egész Európa hamarosan Hamasz-uralomtól fog szenvedni;
    Jézus ebben a pillanatban is zsidó;
    az incidens tegnap történt.
    Üdv. mindenkinek és sok-sok isteni kegyelmet az idei évre ! Szükség lesz rá...

    VálaszTörlés
  10. Egész Európa hamarosan Hamasz-uralomtól fog szenvedni;
    Jézus ebben a pillanatban is zsidó;
    az incidens tegnap történt.
    Üdv. mindenkinek és sok-sok isteni kegyelmet az idei évre ! Szükség lesz rá...

    VálaszTörlés
  11. Sajnos a tendencia azt mutatja, hogy világméretű antiszemitizmus fog elterjedni. a Bibliában is megtalálható, hogy az idők végén ki akarják majd irtani a zsidókat teljesen. És a helyszín pont Izraelben lesz. Kétharmados veszteséget fognak szenvedni a zsidók, ami egy borzalmas katasztrófa már magában is. Ennek az előjelei már mutatkoznak, hogy mikor lesz pontosan, azt Isten tudja.
    De! A történet úgy ér véget, hogy a Messiás ismét vissza fog jönni, és Izraelbe, mert zsidó. Jézus Krisztus, aki egyenlő az Atyával, a magasságos, felséges Istennel. Első lépésben mint egy mészáros, végezni fog azokkal az emberekkel akik harcolni fognak Izrael ellen (elég sokan lesznek), másodszor pedig létre fogja hozni az ezer éves királyságát pont Jeruzsálemben, és vas vesszővel fog uralkodni a népeken, és pont Izrael lesz a világ uralkodó állama. Nagyon izgalmas lesz, Jézussal egy egész mennyei sereg is érkezni fog, az üdvözültek serege, és szerintem ott fognak Izraelben vezető beosztást gyakorolni olyan zsidó emberek, mint: Ábrahám, Izsák, Jákob, Mózes, Dávid, Dániel, Jeremiás, Illés, .... és sokan mások. Az lesz ám a komoly. Én az egyik legboldogabb ember leszek azokban az időkben, pedig magyar vagyok. Ha az Isten zsidó, akkor zsidó, ezt el kell fogadni. Ezzel nincs szentesítve, ha egy zsidó ember bűnös, ugyanúgy elkárhozhat mint bárki más. Azért mert zsidó, attól még nincs feloldozva bűneiből, és nem fog automatikusan üdvözülni. Sok bűnös zsidó ember van a világban, ma is, sajnos. De végeredményben az igaz és szent zsidó Isten rendet fog tenni, miután az idő lejár, és nagyon szeret bennünket, mindenkit kivétel nélkül, de egyszer ítéletet is fog tartani, mindenki felett. Lesz egy ítélet napja. És ott semmi meglepetés nem lesz, a Bibliában lefektetett játékszabályok alapján lesz az ítélet. És ott nagy bajban lesznek az antiszemiták, egy körülmetélt zsidó Isten fog ítéletet mondani mindenki felett, örök üdvösségről és örök kárhozatról. A második parancsolat úgy szól, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Megéri? Gyűlölködők biztosan nem fognak bemenni Isten országába. Most az a fontos, hogy mit csinálnak a zsidók éppen, vagy az a fontos, hogy örök életet kapjunk? Isten le fogja rendezni a saját népével azokat a dolgokat amik nem tetszenek Neki, de jaj annak, aki önként jelentkezik arra, hogy a zsidóságot pusztítsa, megsemmisítse.
    Egy biztos, az élet rövid, mindenkié kivétel nélkül, tehát viszonylag rövid időn belül mindenki meg fogja látni a Teremtőt szemtől szembe, és sajnos az az esemény nem lesz mindenkinek szerencsés, ezen addig gondolkozzatok el, amíg itt élitek rövid életetek. Ezt a Földet Isten meg fogja semmisíteni, mit fog számítani a Mennyországban Trianon, meg a nagy Magyarország, meg kinek miben volt igaza, meg így zsidók, meg úgy zsidók... Ezek ezredrangú dolgok ahhoz képest, hogy üdvösség, vagy kárhozat. Gondolkodjatok el rajta MAGYAR barátaim. Dobjátok ki a gyűlölködést, mert nem éri meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan erről van szó.
      Üdv.:Ahava

      Törlés
  12. Jézus nem volt zsidó, csak a nevelőapja révén próbálják ráerőltetni a zsidóságot. A körülmetéléséről nem tesz említést a Biblia (pedig máshol nagyon fontosnak ítéli), sőt még annak megtörténte előtt Egyiptomba menekültek, ahol nem kellett a csonkítást elvégezni. De Mária, a pártus hercegnő fiaként tilos is volt. Jézus a zsidók közé született tanító, másképp a zsidók nem fogadták volna el tanításait. Nem másokat, más népeket kellett emberségre, erkölcsre tanítania, hanem éppen a zsidókat, akik ellentétben más ember-rasszokkal nem voltak, ma sincsenek emberként aposztrofálva még saját maguk által sem. Ők magukat valamiféle kiválasztott, felsőbbrendűnek mondott isten-népének állítják be, mi istenverésének. Ők a gojokat alsóbbrendűnek, mi őket -Jézussal egyetemben- a Sátán népének. S ki akarna a sátánnal, vagy annak képviselőivel lepaktálni? (talán csak az Usa és az Eu vezetése, de nem népei!)
    Az iszlám ugyanarról a tőről fakad Ábrám által. Ábrám "istene" pedig vélhetően Afrika valamely délebbi szegletéből vetődött a mai Irak térségébe, ahonnan a cirkumáció szokása származtatható. Bár azokon a területeken inkább a női körülmetélés van ma is divatban. Ha azonban meglátjuk az iróniát és a fekete-humort a "szerződéskötés" ilyetén történő megpecsételésében, rá kell jönnünk, a zsidókat jól átverték, megviccelték éppen azok, akiktől legjobban irtóznak, akik aztán tényleg nem "kóserek". Törvényt adtak azoknak, kik a törvényt addig soha nem fogadták meg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez melyik bibliában van kedves huligán? Amelyiket hitler-vona-ahmadinedzsad irt ? Az is bolond, aki ezeket a baromságokat elhiszi amiket itt leírtál. Súlyos beteg, nem csak a történelmet hazudja szemközt.
      SEMMIT nem tudsz Izraelről.
      Te még azt is elhiszed, hogy te meg egy anyadisznótól származol, akit a turulmadár ejtett teherbe álmában ? Bár ez okozhatja ezt az intelligenciát ami az írásaidból kisüt.

      Törlés
    2. Sántit ez a pártus hercegnő dolog. A pártusok ugyanis nem Izraelben éltek, hanem sokkal délebbre, mondjuk a mai Irak területén
      http://www.google.com/imgres?imgurl=http://magyarostortenet.gportal.hu/portal/magyarostortenet/image/gallery/1241967013_72.jpg&imgrefurl=http://magyarostortenet.gportal.hu/picview.php?prt%3D490415%26gid%3D2067382%26index%3D7&h=350&w=550&sz=67&tbnid=33e59vclH9OPdM:&tbnh=90&tbnw=141&zoom=1&usg=__USjQmxpFgwB7VW1engNbRdF3nZM=&docid=xNodvXGCJb-MWM&hl=hu&sa=X&ei=BYHlUMnwJ8ek0QXHwICIAg&ved=0CDwQ9QEwAQ&dur=445
      Mit keresett volna egy pártus hercegnő a Galilban? Másrészt Jézus bethlehemi születése is valami névelírás lehet, mert Nazarethtől néhány kilométerre a mai napig is lézetik egy Bethlehem haGalili nevű település. Az, hogy József a nevelőapja volt Jézunak, az semmit nem jelent. Az számít zsidónak, akinek az anyja zsidó. Ezek az általad sorolt mindent megdöntő tények az Antiszemitizmus Bibliájában olvashatók :-) Kérlek keresd fel sürgősen az elmeorvosodat, mert a gyógyszerek hiánya rosz hatással van rád.

      Törlés
    3. Kedves Efraim !

      Hogy napjainkban ki a zsidó és ki nem, nem egyszerű kérdés.
      Semmiképpen nem osztanám azonban azt a meggyőződést, hogy anyai ágon származtassuk az igazságot, ugyanis ez egyrészt vallásos hagyomány, másrészt pedig - milyen érdekes -, épp Isten Igéjének ellentmondó vélemény. Ugyanis sehol nem olvashatjuk a Szövetségekben, hogy a családfákat anyai ágon tartották volna számon, bár igaz, hogy némely helyen az asszonyok is szerepelnek a felsorolásban.
      Valami furcsaság miatt azonban az Úr - áldott legyen az Ő Neve! - fontosnak tartotta megemlíteni Támárt, Ráhábot, Ruthot - hogy csak hármat említsek, de nem titkolom, sejtem, miért pont őket.
      Épp a vallásos szabályok tehát azok - ismét! -, amelyek gyökeresen ellent mondanak az Isten Igéjében leírtaknak. Vajon miért? Egyszerű: az ellenőrizhetőség kedvéért.
      Isten azonban nem kedveli, ha az Ő szuverén akaratát felülbírálják emberi hagyományok, s ezzel kirekesztik az ő kegyelméből azokat, akiket Ő valójában kegyelemben akar részesíteni.
      Ezen egyszerű oknál fogva történt meg az a korszakalkotó fricska a Messiás Jézus által a vallásoskodó zsidók felé, hogy Isten kijelentette:

      "Ha pedig te zsidónak nevezed magadat, aki a törvényre hagyatkozol, és az Istennel dicsekszel, és ismered az ő akaratát, és meg tudod ítélni, mi a helyes,

      mert megtanultad a törvényből;

      és meg vagy győződve arról is, hogy te a vakok vezetője vagy, meg a sötétben járók világossága, az oktalanok nevelője, és a kiskorúak tanítója, mivel tied a törvényben az ismeret és az igazság teljessége: ha tehát mást tanítasz, magadat nem tanítod? Aki hirdeted, hogy ne lopj, lopsz? Aki azt mondod, hogy ne paráználkodj, paráználkodsz? Aki utálod a bálványokat, templomrabló vagy? Aki a törvénnyel dicsekszel, a törvény megszegésével gyalázod az Istent? Bizony "miattatok káromolják az Isten nevét a pogányok között", úgy amint meg van írva.

      A körülmetélkedés valóban használ, ha megtartod a törvényt;
      de ha törvényszegő vagy, akkor körülmetéltséged körülmetéletlenséggé lett.
      Ha pedig a körülmetéletlen megtartja a törvény rendelkezéseit, nem tekinti-e Isten a körülmetéletlenségét körülmetéltségnek? Még a származása szerint körülmetéletlen is, aki betölti a törvényt, el fog ítélni téged azért, mert az Írás és a körülmetélés ellenére törvényszegő vagy.

      Mert nem az részesül dicséretben, aki külsőleg zsidó, aki testén külsőleg van körülmetélve, hanem az részesül dicséretben - mégpedig nem emberektől, hanem Istentől -,

      aki belsejében zsidó, aki nem betű szerint, hanem szívében a Szent Szellem által van körülmetélve."

      Fentieket figyelembe véve konklúzióként elmondhatjuk: sem az Igaz Egyház, sem az Igaz Izrael valós körvonalait emberi szemmel nem láthatjuk, bár kétségtelenül a kettő napjainkban kovácsolódik össze a Mindenható szent keze által.


      Üdv.:
      Ahava

      Törlés
  13. Kedves Savanyító Huligán,
    a Biblia szerint az, aki áldja Izraelt = áldott.
    Na, ehhez tartsd magad !
    Ahava

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tudatlanságára tekintettel azt is tegyük hozzá, hogy aki átkozza Izraelt, az átkozott lesz. Mégpedig magától Istentől. Még ha nem is egyik napról a másikra, de biztos a bukása annak az embernek, vagy akár birodalomnak. Ahogy (az igazi) történelem bizonyítja is.

      Törlés
    2. Kedves "Unknown2013. január 3. 18:31"

      Sokan vagyunk itt, akik sok mindenben tudatlanok vagyunk, ámde ez még a kegyelem korszaka. Igaz, már nem sokáig.

      Békés szombatot !
      Ahava

      Törlés
    3. Úgy kellett volna fogalmaznom : A huligán tudatlanságára tekintettel azt is tegyük hozzá....
      De azt hiszem neki úgy is mindegy.

      Törlés
  14. A zsidóknak nem szent irata a Biblia egésze, nem Jézust várták, sőt Jézus éppen kritikusa volt a zsidóknak. Ez a szembenállás vezetett Jézus erőszakos halálához, már ha valóban úgy, ott és akkor történt. De miért hazudna, vagy ferdítene a Biblia csakis itt és csakis ebben?
    Ki az, aki izraelért, vagy a zsidókért bármit tenne, ha csak nem maga is zsidó? Tőlem várjátok, hogy áldjam izraelt? Nemzetek parazitáját? Minek? Miért?
    Ha Ti ezt várjátok, én joggal kérem ugyanezt tőletek: Áldjátok a magyarok Istenét (mégha nem is hisztek benne), áldjátok a magyarokat, Magyarországot teljes szívetekből, esküvel! Mert ha nem, megver titeket a magyarok Istene, eljön Nimród, nagy királyunk Atilla Isten pallosát suhogtatva felétek, Mária Nagyasszonyunk összes angyalaival, s Góg és Magóg seregestől.
    Mit kezdhetne a néven-nevezett (Jehova) egymaga a Teremtő ellenében? Mert ugye népe számító, elébb felméri, származik-e némi haszon ha mellé állnak újra. Az első szerződésért sem Ábrám állt sorba, ő is azt nézte, mit kap cserébe. S hányszor kötötték újra. De mindig Jehova kereste a zsidó népet, sohasem fordítva.
    Mely másik istent szégyenítettek meg ennyiszer? Ki más nép hitt volna ennek a négybetűs istennek? De juttatásért cserébe persze más a helyzet. Jehova népet akart magának mindenáron, Ábrám önérzetének pedig jól jött egy csoda. Pedig már nem várt semmit az élettől, feleségétől pláne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem várja tőled senki hogy áldd Izraelt. Csak arra hívtuk fel a figyelmedet, hogy ne átkozd, mert el vagy tévedve, amit sajnálok, de ha átkozod, akkor tönkre teszed a saját életedet. Függetlenül attól amiben hiszel. Arra kérlek, ha tényleg érdekel ez a téma, akkor ne csak egy forrásból nézz utána a dolgoknak. Különben meg melyik nemzet(ek) parazitája is Izrael ? Mert ennyi erővel akkor lehet azt is mondani, hogy Magyarország a nemzetek parazitája ? A magyarok meg a történelem mételyei ? Mindegy én akkor se mondok ilyet. Tudom, hogy a magyar emberek sem egyformák, ahogy a zsidók sem. Meg az általad felsorolt sereg a biblia szerint is el fog jönni Izrael ellen, de elég hamar meg fognak szégyenülni. Szerintem ne közéjük állj, bár megvan rá a szabadságod. Megéri ?

      Törlés
  15. Válasz Efraim-nak (15:09)

    Galilea (galil am goim) = gojok földje
    Ha ezt írja, ne kérdőjelezzük meg, mert akkor szavanként szétszedhetjük az egészet.

    Elírás lehetne akkor talán a Moses-összes is, főleg, ha figyelembe vesszük más népek ezeknél régibb írásait, s észrevesszük a plagizálást, összeollózást a teremtéstörténettől kezdve végestelen végig. Elmeorvost hívni talán tinéktek kell már, mert úgy látom megőrültök lassan hozzászólásaimtól. De nézzetek azért utána annak is, amit leírtam. Nem ártó szándék vezérel, csak a tisztánlátás, a dogmák helyreigazítása. Revízió? Az nálatok csúnya szó :) (pedig nem is magyar)

    VálaszTörlés
  16. Zakariás 7, 9-10 :
    Így szólt a Seregeknek Ura, mondván: Igaz ítélettel ítéljetek, és irgalmasságot és könyörületességet gyakoroljon kiki az ő felebarátjával!
    Özvegyet és árvát, jövevényt és szegényt meg ne sarcoljatok, és egymás ellen még szívetekben se gondoljatok gonoszt.

    Mikeás 6, 7-8 :
    Kedvét leli-é az Úr ezernyi kosokban, vagy tízezernyi olaj-patakokban? Elsőszülöttemet adjam-é vétkemért, vagy méhem gyümölcsét lelkemnek bűnéért?!
    Megjelentette néked, oh ember, mi légyen a jó, és mit kíván az Úr te tőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel.

    Amelyik korban Jézus a Földön (Izraelben) járt, az nem véletlen volt, sajnálatos módon Isten akaratától messze tévedett a zsidóság akkoriban. Most csak két példát hoztam fel a Bibliából. A Messiás elutasításáért be is teljesedett a sorsuk 70-ben.
    De ember, neked is meg kell majd állnod a Teremtő előtt egyszer, biztos vagy abban, hogy jó úton jársz?
    Az élet egyetlen kockázati tényezője Isten szava, ez neked semmit sem számít?

    VálaszTörlés
  17. A múltban való túlzott elmerülés nem visz jóra még akkor sem, ha tudományos célzattal teszik. Mivel azonban itt erről szó sincs, sőt néhol épp a történelem meghamisítása folyik, említsük meg azt a súlyos, s egyáltalán nem elhanyagolható tényt, hogy Izraelben ezekben a napokban is rengetegen hívják segítségül a Messiás Jézus Nevét. Sőt, a messiáshívő zsidók száma rohamosan nő !
    Tehát: a recept a sóbálványság elkerülésére a jövőbe való tekintés.

    "Azt kérdem tehát: elvetette Isten az ő népét?
    Szó sincs róla!
    Hiszen én is izráelita vagyok, Ábrahám utódai közül, Benjámin törzséből. Az Isten nem vetette el az ő népét, amelyet eleve kiválasztott.

    Kérdem tehát: azért botlottak meg, hogy elessenek?
    Szó sincs róla!
    Viszont az ő elesésük által jutott el az üdvösség a pogányokhoz, hogy Isten féltékennyé tegye őket.

    Ha pedig az ő elesésük a világ gazdagságává lett, veszteségük pedig a pogányok gazdagságává, akkor mennyivel inkább az lesz, ha teljes számban megtérnek. Nektek, pogányoknak pedig azt mondom: ha tehát én pogányok apostola vagyok, dicsőítem szolgálatomat, mert ezzel talán féltékennyé tehetem véreimet, és így megmentek közülük némelyeket.
    Hiszen ha elvettetésük a világ megbékélését szolgálta, mi mást jelentene befogadtatásuk, mint életet a halálból? Ha pedig a kenyér első zsengéje szent, a tészta is az, és ha a gyökér szent, az ágak is azok.

    Ha azonban az ágak közül egyesek kitörettek, te pedig vad olajfa létedre beoltattál közéjük, és az olajfa gyökerének éltető nedvéből részesültél,

    ne dicsekedj az ágakkal szemben.

    Ha mégis dicsekszel:

    nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.

    Azt mondod erre: "Azért törettek ki azok az ágak, hogy én beoltassam." Úgy van: azok hitetlenségük miatt törettek ki, te pedig a hit által állsz. Ne légy elbizakodott, hanem félj!
    Mert ha Isten a természetes ágakat nem kímélte, téged sem fog kímélni.
    Lásd meg tehát Isten jóságát és keménységét: azok iránt, akik elestek keménységét, irántad pedig jóságát, ha megmaradsz ebben a jóságban, mert különben te is kivágatsz.
    Viszont ha ők nem maradnak meg a hitetlenségben, szintén beoltatnak, mert Istennek van hatalma arra, hogy ismét beoltsa őket. Hiszen ha te levágattál a természetes vadolajfáról, és a természet rendje ellenére beoltattál a szelíd olajfába, akkor azok a természetes ágak mennyivel inkább be fognak oltatni saját olajfájukba!

    Nem szeretném, testvéreim, ha önmagatokat bölcseknek tartva nem vennétek tudomásul azt a titkot, hogy a megkeményedés Izráelnek csak egy részét érte, amíg a pogányok teljes számban be nem jutnak, és így üdvözülni fog az egész Izráel, ahogyan meg van írva: "Eljön Sionból a Megváltó; eltávolítja a hitetlenséget Jákób házából, és én ezt a szövetségemet adom nekik, amikor
    eltörlöm bűneiket."

    Az evangélium miatt tehát ellenségek Isten szemében tiértetek, de a kiválasztás miatt kedveltek az ősatyákért, hiszen

    az Isten ajándékai és elhívása visszavonhatatlanok.

    Mert ahogyan ti egykor engedetlenné váltatok Isten iránt, most pedig irgalmat nyertetek az ő engedetlenségük révén, úgy ők is engedetlenné váltak most, hogy a nektek adott irgalom révén végül ők is irgalmat nyerjenek.

    Mert Isten mindenkit egybezárt az engedetlenségbe, hogy mindenkin megkönyörüljön.

    Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai!"

    Shabbat shalom !
    Ahava

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy nem vetette el Isten a népét. Izrael helyreállítása nagyon fontos, meg fog történni és végleges lesz.
      Én azért gondolom így, mert a Bibliát, az Evangéliumot a zsidókon keresztül adta az Isten az emberiségnek. És ez Isten szuverén döntése volt. Ők Isten egyetlen népe, akiket a Sátán roppant módon gyűlöl.
      A helyreállítást igenis megérdemlik, mert a zsidók kétszeresen voltak büntetve minden bűneikért.
      Akik pedig, akik kegyelemben részesülnek, azok a "mennyei Jeruzsálemben" fognak lakni Isten jelenlétében. Én ezt kívánom minden felebarátomnak.

      Törlés
  18. Nem látjátok hogy ez a genetikai selejt( már megírták, hogy a magyarok genetikailag szolganép),
    hogy ontja magából a mérget és gyűlöletet, mint egy veszett állat. A frusztráltak népéből való.
    Álljon alább egy idevágó idézet:

    „A frusztráció egy olyan csalódás, amely az embert életének egy fontosnak tartott céljától fosztja meg. A frusztráció agresszióhoz vezet minden olyan esetben, amikor az ember úgy érzi, hogy a veszteség nem miatta következett be. A frusztráltak bűnbakot keresnek és találnak.
    „A Bibliában hívő zsidó féli az Istenét, de nem fél és nem retteg tőle. Már Ábrahám is hit által igazult meg, ez különböztette meg a többi embertől: ismerte Istent, és a hite tulajdoníttatott neki igazságul. Ábrahám, Izsák és Jákob fiai nem bálványimádók, gyerekkoruktól tanulják, hogy ne legyenek idegen isteneik, soha senki és semmi előtt ne boruljanak le, ne essenek hasra senki előtt, ne tiszteljenek senkit sem jobban, mint ami embernek kijár. Senkit ne imádjanak, senki előtt ne hódoljanak, csak az Istent imádják, rajta kívül senkit. Ezért behozhatatlan előnnyel rendelkeznek a vallásos keresztényekkel szemben, mert őket ez nem nyomorítja meg. Ehhez jön még az Ábrahám áldása, Isten ismerete, amelynek örökösei lehetnének a pogányok is Krisztusban, akiket vadolajfaként beoltana Isten a szelíd olajfába, a zsidóság áldásába, de a katolicizmus a zsidósággal szemben határozta meg magát, ezért antiszemitákat nem lehet beoltani a zsidóság olajfájába. Ezért megmarad az a fal, amely a pogányokat a zsidók áldásától és szabadságától elválasztja. A pogányok érzik ezt a falat, és nem tudják áttörni. Van valami, ami a zsidóknak megvan, nekik nincs. Ez pedig borzasztóan frusztrálttá teszi a pogányokat, és állandó kisebbrendűségi érzést okoz az asszimilált zsidókkal szemben.

    Ezért van a magyaroknak zsidófóbiájuk. A bálványimádó katolicizmus miatt lett a zsidó a magyar antitézise. Ez már csak azért is veszélyes, mert az Ábrahámnak adott ígéret szerint aki a zsidókat áldja, az áldott lesz, és aki őket átkozza, az átkozott. A nemzetek ítélete pedig az lesz, hogy az antiszemita országok, nemzetek nem mennek be a Messiás ezeréves birodalmába. A sírt, hol ezek a nemzetek süllyednek el, nem veszik körül a népek, és senki szemében nem ül majd gyászkönny. Az ellenkezője nagy magyar hazugság. Az antiszemitáknak rossz hír, hogy az a zsidó Jézus (Jeshua, akinek az anyja Mirjam), akire hivatkozva üldözik a zsidókat, nem más, mint a zsidók királya, zsidók közt a legnagyobb, a megtestesülése mindannak, ami zsidó, aki soha nem tagadta meg a népét, és számon kéri a zsidókat a pogányokon. Ugyancsak rossz hír nekik, hogy ez a zsidó Messiás uralkodik majd az egész földön, és ezer évig Izrael királya lesz a föld királya. Erre varrjanak gombot a magyar antiszemiták. Márpedig ezt mondja a Biblia!”

    Nos részemről ezzel a vita lezárva kár bármilyen további kapcsolat a zsigeri gyűlölet eme élharcosával.

    VálaszTörlés
  19. Azért írtam két cikknél is , hogy a szolgálatos is el tudja olvasni. Mondtam, hogy mindig vannak heti felelősök, vagy éves? Íme az új bacilus(rosszabb mint az ebola)Agriensis Huliganthropus. "Azért haladás kis apáim" mondaná Hofi, ennek már neve van.

    VálaszTörlés
  20. Mégis érdekelne, ha már ennyire ellenszenves Noé unokájának, Nimródnak népe -mely korszakokkal ősibb, mint a zsidó-, miért akarnak zsidók élni miközöttünk, ellenfeleik között? Miért nem jó nekik pl. izrael? Vagy azok az államok és népek területén, akik között nincsen undor a zsidókkal szemben? Európa közepén táj és kultúraidegen faj a zsidó, sem nyelve, sem néphagyományai meggyökeresedni nem tudtak, még kisebbségként sem képviselik magukat. Erre a rejtőzködő "életformára" mondják az állatvilágban, hogy parazitizmus. Márpediglen a zsidók nálunk, ha zsidó érdekeket, izrael érdekeit képviselik rejtőzködve, akkor parazita módjára cselekszenek. Ahol azonban nyíltan vállalják identitásukat, bejegyzett, hivatalos kisebbségként vannak jelen, mint pl. a magyar kisebbség az Usa-ban, már kerülném e szó használatát.
    Magyarország többségi társadalma magyar, ennélfogva NEM-izraelita, vagyis aszemita. De semmiképpen nem antiszemita! Ez pedig nem faji, hanem vallási megközelítés, amit nem kifogásolok én sem, mert a vallás szabadsága sérthetetlen. Mindaddig, amíg egy vallás nem tör etnikai különbségtételre! De a zsidó vallás egyenlő a faji megkülönböztetéssel, s ez alaptétel itt. Hol keressük hát a probléma gyökerét? Amíg a zsidók nem látják be, hogy nem különbek másoknál, addig az undor irányukban fennáll a világ népei között. Ma ez az undor már fóbiává nőtt, a fóbia pedig fizikai megnyilvánulássá fajulhat. Ha a fóbia betegség, kétlem, hogy a világ összes nemzete ugyanebben a kórban szenvedne, inkább fennáll annak lehetősége, hogy a betegség kiváltója fertőz tömegesen. De ahogyan az emberi szervezetnek szüksége van baktériumokra, s némelyek jótékony hatásúak, mások gyilkosak, úgy a zsidók mindegyike sem kártékony, csak a cionista irányzat. Na ezen kellene mélyebben elgondolkozni! Ezt pedig nagyon sok zsidó ember is tudja...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak tudnám mi közöd Nimródhoz? Az ősmagyaroknak kétharmadát IV Béla idején elpusztították a tatárok, a másik egy harmadát a törökdúláskor. Az utolsó Árpád házi királlyal kihaltak a magyar uralkodok. Még Mária Terézia idején is folyamatosan telepítettek be embereket, hogy legyen valaki az üres országban. Szent László milyen nemzetiségű? Zrínyi horvát. Hunyadi elmagyarosodót román bojárok sarjadéka. (Ezt a magyar történelem tanítja) Jöjjünk közelebb, a tizenhárom aradi vértanúból hány volt magyar? A Híd ember még öreg korában sem tudott magyarul. Az Osztrák-Magyar Monarchiában 50% alatt voltak a magukat magyarnak vallók. A nagy nemzet vezető örmény volt. Azért veszítettetek két világháborút, azért volt Trianon, mert ti jók voltatok, csak az a fránya balsors, ami régen tép. Hány magyar van az úgymond magyar Nobel díjasok között? Vona vagy Zagyva magyar? (már ha a neveiket nézzük.)
      A környező népek, akiket ti lenéztek és szőrös oláhoknak, bocskoros totóknak stb. neveztek szeretnek titeket? Alig várják. hogy Európa megszabaduljon a magyar pestistől és végre nyugalom legyen. Tudod ki Nimród unokája, én, akinek az anyja zsidó és az apja székely. Tudod!!! Székely szarta a magyart!!
      Szóval szálljál már magadba egy kicsit, nyugodjál meg és kérdezd meg a nagyidat ki volt az apja és az anyja. Még kiderül, hogy Csanád sorstársa vagy és a Lipót bezárt.

      Törlés
  21. A zsidók sohasem gondolták, hogy különbek másoknál. Tudom, hogy ezt terjesztették el, de ez attól még nem lesz igaz. Abban, hogy sokkal nagyobb a felelősségük valóban van különbség, de ez sohasem jelentett felsőbb rendűséget. Jézuson keresztül azonban ma van lehetősége belépni az áldásba, úgyhogy ezért sem kell rájuk irigynek lenni. Viszont ha valaki ellenséges velük szemben, azzal az a baj, hogy magával az Istennel fordul szembe, amivel hosszú távon csak a bukás a biztos. A zsidók hibáit majd megítéli Isten, az nem a te dolgod ! Neked a saját bűneidet kell megítélni. Jobban jársz vele.

    VálaszTörlés
  22. Arogáns Huligántrópus: Kissé ellentmondásos vádaskodásod. Számonkéred a zsidóságtól, hogy miért nem költöznek mind Izraelbe. Azoktól pedig akik ott élnek, elvárod, hogy adják fel biztonságukat. Gyakorlatilag beteg világodnak csak a teljes megsemmisülésük lenne megfelelő. Egyébként pedig, ha Jahve nem lenne, akkor nem lenne Nimródod sem, Attilád sem meg az általad felsorolt díszes kompánia sem, sőt még mi sem. De nem kívánnék jobban belefolyni a diskurzusba, mert nincs meg az az orvosi végzetségem, amely által ilyen súlyos neurózist kezelni tudnék.
    Gábor

    VálaszTörlés
  23. Pedig Te hírhozó volnál, Gábor!
    S kinek-kinek jó, avagy kevésbé jó hírekkel házalsz. Persze, ha a hegy nem megy Mohamedhez...

    Én nem irigykedek a zsidóságra sem "elhivatottságáért", sem szokásaiért, sem nóbeldíjasaiért. Megelégszem azzal, ami magyar, azzal ami az én örökségem. Dehogy kell nekem a tiétek. De mintha nektek mindig a másé kellene, azon felül még némi kárpótlás is, meg kamat.
    A magyaroknak pedig még külön Istene is van, nem beszélve az ezeréves királyságunkról, s ha még azt is Nimródtól számolnánk... mert ugye mégiscsak Ő volt az első a királyok sorában. Ráadásul személyesen Isten előtt állt, Ő ment el hozzá, neki nem a bokorból üzengettek.
    Én is tudnék sorolni néhány esetet, mikor a zsidókat majdnem kiirtották és olyanokat is, akiknek magyar ősei voltak, vagy maguk is magyarok voltak, nagyhírűeket.
    Még a végén elkezdi nekem itt valaki bizonygatni, hogy a Kárpát medencébe legelőbb zsidó ember tette be a lábát és már a kezdetek kezdetén héberül beszéltek, s héber jeleket róttak a rovásbotra :)
    Én a magyarságomra vagyok büszke, Ti a zsidóságotokra. Nem is tudnám, hogy élnek zsidók, ha a saját országukban élnének, vagy legalább saját kultúrközegükben. De hogy miért akarnak népek felett uralkodni, többek között a magyarok fölött is olyanok, akiknek nemhogy nemessége, de még királya sem volt, el nem képzelhetem. A népek Krisztusa nem izrael, hanem Magyarország!
    A genetika pedig sokmindent bizonyít. Éppen az a helyzet, hogy míg a hazai lakosság körében erőteljesen jelen vannak a genom EU haplotípusai, melyek érdekes módon csak ránk jellemzőek ekkora mértékben, addig a zsidóknál mondhatni "hiányos" a kép (fentebb már linkeltem). Tehát kihalásról, kis nemzetről beszélni értelmetlen a mi esetünkben. Egyébként tudósok hétezer főre teszik egy populáció minimumát, ahonnan még fel lehet éleszteni egy nemzetet genetikai értelemben. Persze ehhez elengedhetetlen egy "szennyezésmentes" élőhely, úgynevezett haza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos ha majd mi irkálunk a Kurucinfo-ba akkor agitálj.
      Senki nem kért, és nem kíváncsi a véleményedre ezen a portálon. Nagyon jól megvagyunk itt és nem kívánkozunk máshova. Ez az ország legalább annyira a miénk mind amennyire tiédnek érzed a sajátodat.
      Tehát: húz a búsba....van elég hely ahol mocskolódhatsz, ha nem az a feladatod, hogy direkt itt provokálj. Nem idegesítő hisz egy beteg emberről van szó, csak fárasztó!
      Keres máshol ápolókat magadnak.

      Törlés
  24. Légyszi, légyszi! Tedd meg! Írjatok a Kuruc-ra!
    Mit nem adnék érte, ha politikai, etnikai jellegű vitákat láthatnék végre magukat nyíltan zsidónak felvállaló emberek és soha nem titkoltan magyarok között. Felekezeti, vallási csatatérnek javaslom az antidogma.hu-t.

    VálaszTörlés
  25. Isten legyen irgalmas a magyar néphez, és árassza ki rájuk a bűnbánat, majd a bűnbocsánat szellemét!
    Teljes szívemből kérem, mert nem akarom, hogy egy is elvesszen.
    Ámen.
    -
    (by Ahava)

    VálaszTörlés