Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. április 6., vasárnap

A megbeszélések holtponton, a miniszterek vádaskodnak



Miután John Kerry, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken, a marokkói Rabatban egy interjúban arra célzott, hogy a megbeszélésekre fordítható idő nem végtelen és kénytelen újból megfontolás tárgyává tenni a közvetítést, az izraeli-palesztin békeegyezmény esélye a nullához közelít.

Amikor Mahmud Abbász, a Palesztin Autonómia elnöke hírét vette, hogy a negyedik fogoly-szabadítási fázis elmarad, bejelentette, hogy kezdeményezi az Autonómia felvételét az Egyesült Nemzetek 15 tagszervezetébe. Ezt Izrael az előzetes megállapodások felrúgásának tekinti. Netanjáhu kilátásba helyezte az Autonómia mobiltelefon-szolgáltatóinak kiosztott frekvencia-engedélyek visszavonását, és a palesztinok által befizetett vámok és illetmények átutalásának a visszatartását. 

Ennek ellenére Martin Indyk amerikai közvetítő a hét elején találkozni szándékozik a két fél képviselőivel. A tavaly júliusi megállapodás szerint a megbeszélések határideje április 29, amit a palesztin fél nem hajlandó meghosszabbítani.

Cipi Livni igazságügyminiszter asszony, a tárgyalások izraeli vezetője azzal vádolta Uri Áriel lakásépítési minisztert, hogy a Területekre meghirdetett építési pályáztatások bejelentésével készakarva megtorpedózta a megbeszéléseket. Áriel a “Hallgatni arany” közmondással válaszolt.

1 megjegyzés:

  1. Nahát ezek palesztinok ! Van bőr a pofájukon nemzetközi szervezetekbe belépni?
    Ez demokratikus ?
    Abbász "meg hírét vette....." tehát megint ők a hibásak mert mertek válaszolni egy intézkedésre , illetve minek informálódnak !
    Szóval megint a szegény, kicsi elnyomott Izraelnek van igaza, az atomhatalom Palesztina ellenében !

    VálaszTörlés