Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. április 20., vasárnap

Abu Mázen fenyeget: semmisnek tekintjük az Oslo-2 megállapodást, feloszlatjuk az Autonómiát!

A "Jediot Aharonot" napilap vasárnapi száma közli: Abu Mázen (Mahmud Abbász), a Palesztin Autonómia elnöke kilátásba helyezte, hogy amennyiben a kedden vagy szerdán újrainduló megbeszélések kudarcba fulladnak, a palesztin fél felmondja a washingtoni Fehér Házban 1995. szeptemberében aláírt úgynevezett Oslo-2 megállapodást, feloszlatja a Palesztin Autonómiát, és a Nyugati Part közigazgatását – és ezzel a palesztin lakosság biztonságáért és ellátásáért viselt felelősséget – átadja Izraelnek.
 
"Eleget hallom fiatal palesztin politikusoktól: minek ez nekünk? Elmúltam 79 éves, itt az idő, hogy átadjam a zászlót a fiatalabb nemzedék kezébe" – nyilatkozott Abu Mázen egy egyiptomi lapnak.
 
Az izraeli baloldal a lehetőséget katasztrofális eshetőségként értékeli, hiszen egy ilyen lépés a palesztinok részéről hallatlan terhet róna Izraelre politikai, biztonsági és gazdasági téren egyaránt.
 
A jobboldal sem kicsinyli le a döntésből fakadó kockázatokat és veszélyeket, viszont alkalmat lát a Nyugati Part annektálására és annak zsidó lakossággal történő benépesítésére. ◙

1 megjegyzés:

  1. Asztalfiókba zárt foszló csirketetemeket láttam,élve oszlatott vérző csirkéket, elég sokat,együtt, álmomban.Ez OSLO-ra utalt,s mivel a bibliában Izraelt,a saját népét jelöli meg csibékként Isten,akiket összegyűjt,ezért a helyükben biztos nem mennék (csapdába) oda lakni.Kuba is képben volt bűnrészesként.Bármilyen kicsi ország is Izrael,ahogy Isten mondta,ennek igazsága miatt választotta saját népének ki.Mégis Isten akaratát jelképezi,- A TYÚK kicsibe kiscsibe,-ha HATJUK együttesen, nagyban a világot megáldó jákobi áldás megvalósulását. Éppúgy alábecsüli Isten szavát e világ,ahogy Izrael földje nagyságát is,pedig adjuk-kapjuk-értelmében (pakod pakadti,pakkod=pakk-ad-ti) azt kapjuk vissza aratásban,amit szűken fogunk vetni,Isten megbecsülésének szűkösségéért szűk védelmet,mivel áldásunkat fogjuk lerombolni,Jézusét is,Ábrahám körülmetélését is,hisz aki átkozza a zsidó népet,Jákob magvát,Isten is úgy fogja azt szavához híven vissza átkozni.Ha Kuba terroristának nevezi az Isten szava teljesülését védő Izraeli önvédelmet,államot,holott Jákobnak azt ígérte Isten,hogy földet ad neki,amin ha lehajtja felét,éjjel nem rettentik fel- akkor az apokaliptikus jelenségek ellen őt magát sem fogja semmi védeni.

    VálaszTörlés