Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. január 31., kedd

Nagyfeszültség a tenger alatt

A nagy feszültségeket, amelyek a felszínen borzolják az idegeket, Izrael és a körzetben működő józan erők technológiai haladással és együttműködéssel igyekeznek ellensúlyozni.

A nagyfeszültség – így, egybe írva – tenger alatti kábelekben fog haladni, összekötve Izrael és Ciprus villamosenergia-hálózatait.

A tervezett szándéknyilatkozatot az izraeli Elektromos Művek, a görög ellenőrzésű DEH Quantum Energy, a Cyprus Bank és egy további magáncég képviselői néhány héten belül aláírják, és ha minden simán megy, még a 2012. év folyamán ratifikálják a projektet. A kábelt 270 kilométer hosszúra tervezik, amely 2000 méterrel a tenger szintje alatt fog vezetni. Teljes kapacitása 2000 megawatt lesz.

Ugyanilyen kábelt terveznek Ciprus és Kréta szigetei összekötésére is (körülbelül 700 kilométeres távolság). Utóbbi kapcsolatban áll Görögország villamossági rendszerével, így, ha a teljes projekt a tervezett négy év múlva megvalósul, Izrael része lesz az európai villamosenergia-hálózatnak. ◙ 


FORRÁS: Arutz 7 – Israel National News

1 megjegyzés:

  1. Ha pénzügyi problémái voltak, akkor ideje mosolyogni. Csak akkor kell felvennie a kapcsolatot Benjamin úrral, ha felveszi a hitelt és az Önnek megfelelő fizetési határidőt, és három munkanapon belül megkapja kölcsönét. Most hatodik alkalommal részesültem 700 ezer dolláros kölcsönben, 180 hónapos időszakra azzal a lehetőséggel, hogy a lejárat előtt fizetem. Benjamin úr segített nekem a kölcsönben. Vegye fel a kapcsolatot vele, és látni fogja, hogy őszinte ember, jó szívvel. E-mail címe: lfdsloans@outlook.com, és a WhatApp telefonszáma: + 1-989-394- 3740

    VálaszTörlés