Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. január 3., kedd

Szaudi hakkerek dicsekednek: 400 ezer izraeli hitelkártya adatait tettük közzé • „Zsidóktól szabad lopni!”

„Újévi ajándék” „Belenyúltunk a cionisták zsebébe” – ilyen és ehhez hasonló, viccesnek szánt posztjukban így jelentették szaud-arábiai számítógépes hakkerek legújabb fegyvertényüket.

Közlésük szerint 400 ezer izraeli nemzetközi hitelkártya-tulajdonos adatait tették fel a világhálóra, amely adatok segítségével – elvben – az adatok birtokában bárki hozzáférhet az adott számlán tartott pénzhez.

A különböző arab honlapokon közzétett nyilatkozatokat számos hozzászólás követte, köztük ilyenek: „Én 800 ezret törtem volna fel!” Egy hozzászóló szerényen megjegyezte, hogy a Korán tiltja a lopást, amire a következő komment így reagált: „Zsidóktól szabad lopni. Ők az emberiség legaljasabb fajtája”

Az érintett izraeli hitelkártya-vállalatok – az Isracard, a Leumi Card és a Visa CAL – megvizsgálták a valós kárt és közölték: 400 ezerről szó sincs, az arab kibertolvajok körülbelül 15 ezer hitelkártya adataihoz fértek hozzá, és már megtették a megfelelő óvintézkedéseket. (Ez az izraeli hitelkártya-használók körülbelül két ezreléke).

Az első vizsgálatok szerint az internetes betörést az tette lehetővé, hogy a hitelkártya-vállalatok a klienseik adatainak egy részét olyan honlapokra tették fel, amelyeket nem ők maguk építtettek. ◙  

1 megjegyzés:

  1. 1000% Hamas akcio agyszulenye öket csak az erdekli hogy kart tregyenekm .a kiados pofont ertik csak meg.kajakra kel öket venni azt megertik.

    VálaszTörlés