Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. december 23., hétfő

Akcióban a palesztin terror: háton szúrtak egy rendőrt

Alig 24 órával a Bat Jamban meghiúsult autóbuszrobbantási kísérlet után ismét hallatott magáról a palesztin-arab terror. Hétfőn este, a Jeruzsálemtől északra fekvő Adam településen egy palesztin hátulról megkéselt egy 41 éves, szolgálatos rendőrtisztet.

A súlyosan sebesült rendőrtiszt lövéseket adott le revolveréből a menekülő merénylő után, de annak sikerült kereket oldania. A rendőrnek még arra is volt érkezése, hogy röviden értesítse feleségét: "Megszúrtak!"

A sebesültet a jeruzsálemi Sááréj Cedek kórházba szállították, ahol egy 15 centiméteres pengehosszúságú kést távolítottak el a hátából.

A műtétet végző orvos elmondta: rendkívüli szerencséje volt a megtámadottnak, mivel a hátulról, a bordák közt behatolt éles kés hegye éppen, hogy elkerülte a szivet.

A rendőr állapota a műtét után kielégítőnek mondható. ◙

3 megjegyzés:

  1. Így igaz, de a kettő között volt még egy Mále Adumimnál történt - meghiúsított - késelési kísérlet is, alig három órával a buszmerénylet után. Ott az ellenőrző pontnál szolgálatot teljesítőket akarta megtámadni három palesztin, akiket átadtak a rendőrségnek.

    Ezzel egy időben a Hamasz bejelentette, hogy "Izrael nem élhet biztonságban" és "mindent meg fogunk tenni a tárgyalások akadályozása érdekében".

    VálaszTörlés
  2. Bizony, folytatódik a " terrora terrort ".............

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A megoldás a hamasz eltörlése lenne katonailag, vagy kivárni amíg összeomlik magától, mint minden hazugság.

      Törlés