Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. december 4., szerda

Beirut: a Hezbollah Izraelt vádolja egyik legfontosabb embere felszámolásával


Csütörtökre virradó éjszaka Beirut déli negyedében ismeretlen merénylő automata fegyverből öt golyót lőtt Hasszán al-Lakisz (Hassan al-Laqqis) Hezbollah-vezetőbe. A terrorszervezet-funkcionáriust autójából való kiszállás közben, háza gépkocsi-parkolójában érték a lövések.

Al-Lakisz a Hezbollah kulcsembere volt, felelős a terrorszervezet fegyverkezéséért és a rakéta-beszerzésért. A Hezbollah híradóláncát is ő szervezte újra, miután 2006. nyarán a Cáhál, az Izraeli Hadsereg Dél-Libanonban csapást mért a terrorszervezetre. Ugyanekkor esett el Al-Lakisz fia.

Al-Lakisz ellen a múltban több ízben kíséreltek meg merényletet.

A Hezbollah vezére, Naszrallah sejk Izraelt vádolja a történtekért, és bosszút esküdött. Danny Danon honvédelmi miniszterhelyettes figyelmeztette a terrorszervezetet, hogy bármilyen akcióját Izrael kíméletlenül meg fogja torolni.


7 megjegyzés:

  1. Ááááá.....Izrael nem lehetett ! Az emberszerető, demokratikus, a nemzetközi jogot ismerő és betartó Izrael nem lehetett !
    Biztosan azok az állig felfegyverkezett terroristák voltak, akik bombázgatnak a szomszéd országban, gyilkoló különítményeket küldenek Svédországba, Svájca, az Emirátusba, vagy Iránba !
    De az is lehet,hogy az illető öngyilkos lett, csak palesztin ravaszsággal ezt is a zsidókra akarta kenni.......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tipikus megélhetési palesztin reagálás!

      Törlés
  2. Lassan az összes terror vezér megdöglik.Vagy ágyban,vagy fegyver által,mint áldozatai.
    Aki ezeket a tömeggyilkosokat védi,az leendő terrorista!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igaz, de működik a " terrorra terrort " és bizony minden döglött vezér helyére 100 élő áll !

      Törlés
  3. Még az is nevetségesen kevés Izraellel szemben. Számold ki, a szorzó 1020. Ennyi terrorista ér egy tizedest. Akkor még a tisztekről nem is volt szó. És még ez is csak a hamasz szerint.

    VálaszTörlés
  4. Speciel-nem-vagyok-benne-biztos,hogy-Israel-volt.Nagy-a-zurzavar-Libanonban.Az-Iran-altal-penzelt-Hezbolah-sok-kart-okoz-Libanonnak,es-a-kormanyzasban-is-szerpet-kapott.Sok-libanoninak-nem-tetszik.Ezenkivul-szir-menekultek-is-vannak-mar-jo-par-ezren,es-a-hezbollah-Aszaddal-szovetseges..Nme-egyertlemu-a-helyzet...

    VálaszTörlés
  5. Egyebkent-ha-Israel-tette,jol-tette....

    VálaszTörlés