Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2013. december 3., kedd

"Gázai flottilla”: 200 palesztin halászhajókkal törte volna meg a tengeri blokádot, de nem érték el az izraeli parti őrség hajóit

EGYIKÜK FACEBOOK-OLDALA: KIT GYŐZÖTT LE?

Mintegy kétszáz fiatal palesztin aktivista hétfőn húsz halászhajón kivitorlázott a Gázai kikötőből, hogy tiltakozzanak az Izrael által foganatosított halászati ​​korlátozások ellen.

Izrael 2007 óta, amióta a Hamasz kormányozza Gázát, terrorakció-veszély miatt 6 tengeri mérföldre (kb. 11 km) korlátozza a parttól való távolságot, amelyre a halászhajók elhagyhatják az övezet partjait.

Az elmúlt években számos alkalommal dobtak halászhajókról úszó aknákat a tengerbe, hogy azok az askeloni vagy asdodi strandolók között robbanjanak. A haditengerészet szerencsére valamennyit megtalálta és semlegesítette.

Arra is tettek kísérletet, hogy a Libanonból tengeri úton küldött fegyvereket kihalásszák és Gázába szállítsák.

A halászhajók az izraeli hadsereg szóvivője szerint végül meg sem közelítették az izraeli parti őrség hajóit: az akció fényképekkel és videókkal dokumentált propagandafogássá silányult.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon találékonyak a terror minden formájában. Ha ezt az energiát amit a pusztításra szánnak, inkább építésre használnák, nem így élnének. De a megélhetési terror a könnyebbik út.

    VálaszTörlés
  2. Izrael vezetése is nagyon találékony az állami szintre emelt terrorizmusban. Várom mikor korlátozzák a palesztinok levegő vételét !!!!

    VálaszTörlés
  3. Israel-alapveto-joga,hogy-megvedje-magat.Saron-kivonult-a-Gazai-ovezetbol-Nagy-hiba-volt,es-azota-felerosodott-a-terror......

    VálaszTörlés